MENÜ

Kalemondo lakaplı Naim

Hayatını kaybeden olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu, ‘Yüzyılın sporcusu’ eski milli halterci Naim Süleymanoğlu’nu henüz 8 yaşındayken halterle tanıştıran antrenörü Hilmi Pekünlü, ‘Cep Herkülü’nün küçüklüğünü, spora adım attığı günleri anlattı...

Kalemondo lakaplı Naim

Bulgaristan’ın Kırcaali şehrine bağlı Mestanlı ilçesinde doğan ve oradaki halter antrenörlüğüne 1991 yılında yerleştiği Kütahya’da devam eden 63 yaşındaki Hilmi Pekünlü şöyle konuştu: “1975’te bir ortaokula gittiğimde oradaki öğrenciler ilkokulda öğrenim gören güçlü kuvvetli ’Kalemondo’ lakaplı Naim Süleymanoğlu diye biri olduğunu söylediler. 8 yaşında 25 kilo olan Naim Süleymanoğlu’nu buldum ve akşamları halter eğitimine katılmasını istedim. Gerçekten çok başarılı ve disiplinli bir öğrenciydi. Dünya tarihinde belki ilk defa 8 yaşında bir çocuğu haltere başlatan antrenörlerden biriyim. İmkanlarımız ölçüsünde 2 yıl çalıştırdım. Zaten o dönem bulduğum çocuklardan sadece Naim, yüzyılın sporcusu oldu. Çocukluğundaki farkını ilerleyen yıllarda daha net ortaya koydu. Onun hakkında yanılmadığımı gösterdi.”

‘Hayalleriyle dünyadan göçtü’

En son temmuz ayında görüştüklerini söyleyen Pekünlü, “Rize’deki müsabakalarda görüştük ve dertleştik. Eylülde Kütahya’ya gelmeyi düşünüyordu. Gelip benim yanımda 2 hafta kalacaktı. Daha sonra hepimizin bildiği gibi rahatsızlandı. Bir kez daha görmek ve sarılmak nasip olmadı. Naim içindeki hayalleriyle, hedefleriyle bu dünyadan göçüp gitti. Yerini doldurmak gerçekten zor” dedi.

Kalemondo lakaplı Naim

Haberin Devamı
YORUM YAZ