MENÜ

Galatasaray'da ortak karar Blanc

Dursun Özbek’in, Tudor’un yerine düşündüğü ilk adayın Laurent Blanc olduğunu Türkiye ilk olarak FANATİK’ten öğrendi. Başkanın bu kez de yöneticilerine danışarak Blanc ismini oyladığı ve Fransız teknik adamın firesiz olarak kabul edildiği belirlendi.

Galatasaray'da ortak karar Blanc

Galatasaray Yönetimi’nin ortak kararı Laurent Blanc... Sarı-Kırmızılılar’da kulüp patronu Dursun Özbek’in, Fransız teknik adamı takımın başına getirmeyi düşündüğünü Türkiye ilk kez FANATİK’ten öğrenmişti. Başkanın bu kez de Blanc kararını yöneticilerin onayına sunduğu öğrenildi.

Yapılan oylamada tecrübeli teknik adamın isminin, firesiz olarak kabul edildiği belirlendi. Böylece ilk aşama tamamlandı. Eğer Galatasaray’ın bir hoca ihtiyacı olursa, Sarı-Kırmızılılar’ın gideceği ilk adres Fransa olacak.

2 maçlık kredisi var

Özbek ve kurmayları henüz Blanc’la temasa geçmedi. Ancak menacerler vasıtasıyla 52 yaşındaki çalıştırıcıya mesaj gönderilmesi için bazı hazırlıklar yapılıyor. Tudor’un kredisi ise sadece 2 maçlık. Eğer Aytemiz Alanyaspor ve Beşiktaş maçlarında olumsuz sonuçlar alınırsa, Hırvat hoca ile büyük ihtimalle yollar ayrılacak. Bu durumda Galatasaray Yönetimi, takımı tecrübeli, yıldızlarla çalışmış, başarılarla dolu kariyere sahip bir teknik adama emanet edecek.

'Tudor'un durumu yönetim sorunu'

Galatasaray’ın eski yöneticilerinden Mehmet Helvacı, Sarı-Kırmızılı takımda Tudor’un yaşadığı sorunun, yönetimin başarısızlığından kaynaklandığını söyledi. Radyospor’a konuşan Helvacı, “Tudor eksikleri olan bir isim ve burada öğreniyor. Bu durumu Galatasaray’ın kabul etmesi mümkün değil. Tecrübesiz bir kimseye tecrübe katkısı yapmak lazım. Yanına bir isim koyarak veya benzeri çözümler bulunabilir. Başakşehir maçında da gördük tecrübe eksiği var. Tercih edilmiş artık, geliştirmek gerekiyor” dedi.

Metin Karabaş

MİNİ YORUM

Laurent Blanc gelirse...

Igor Tudor’un gitme sebebinde sadece kendisi değil, bir taraftan Fatih Terim’in de boşta olması etken oldu. Öte yandan Tudor zaten gitti diyebiliriz. Laurent Blanc gelirse Arda da gelir. Ama Galatasaray’ın hâli o kadar da kötü değil, çünkü ligin lideri konumundalar. Aytemiz Alanyaspor ligin en kolay gol yiyen takımı. Ben olsam 4 forvetle çıkarım. Hazır Vagner Love da yokken atabildiğim kadar atarım.

Mehmet Demirkol


En ağır görev Denayer'in

Haberin Devamı
YORUM YAZ