MENÜ

Everton, Niasse'nin suçlanmasına itiraz edecek

İngiltere ekiplerinden Everton, golcüleri Niasse'nin Premier Lig'de uygulanmaya başlanan "Hakemi kandılmaya yönelik harekete men cezası"na çarptırılacak ilk futbolcu olmaması için itiraz etmeye hazırlanıyor.

Everton, Niasse'nin suçlanmasına itiraz edecek

İngiltere Futbol Federasyonu (FA), Crystal Palace maçında takımına penaltı kazandıran Oumar Niasse'nin, pozisyonda kendini yere attığını ve bu nedenle de disiplin kuruluna sevkedildiğini açıklamıştı. Golcü futbolcunun 2 maç ceza alması beklenirken Everton cephesi ise suçlamaya itiraz etmeye hazırlanıyor.

Konuyla ilgili konuşan Niasse, pozisyonda kendisine temas edildiğini belirtirken şu ifadeleri kullandı: Ceza sahasına girdiğimde, vücudumuz üst bölgesine net bir temas vardı. Sonuç olarak da yere düştüm. Eğer görüntüleri izleyecek olursanız, temas olduğunu göreceksiniz.

Eski bir futbolcu, eski bir menajer ve eski bir hakemden oluşturulacak bir komisyon, bugün Niasse'nin dosyasını ele alacak. Bu süreçte Niasse, pazar günkü Southampton ve gelecek hafta oynanacak West Ham United maçlarını kaçıracak.

Dünya futbolundan kısa kısa

*Kuzey İrlanda menajeri Michael O'Neill'a, görevinde kalması için federasyon tarafından 4 yıllık yeni sözleşme önerildi.

*İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal, Leon Goretzka için harekete geçmeye hazırlanıyor. Bundesliga takımlarından Schalke 04 ile olan sözleşmesi Haziran'da sona erecek Alman futbolcu, 1 Ocak'tan itibaren istediği takımla transfer görüşmeleri yürütebilecek.

*Diego Maradona ve Gary Lineker, gelecek hafta gerçekleştirilecek Dünya Kupası kura çekiminde bir araya gelecek. Lineker sunucu, Maradona ise Arjantin temsilcisi olarak kura çekiminde yer alacak.

*FIFA; Guam, Nicaragua ve Venezuela'nın eski federasyon başkanlarını, yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle ömür boyu futboldan men etti.

Batuhan Özdemir

Haberin Devamı
YORUM YAZ