MENÜ

Şampiyonlar Ligi kura çekimi hangi kanalda, saat kaçta? (BJK muhtemel rakipler)

Şampiyonlar Ligi grup aşamalarında tarih yazarak üst tura lider olarak çıkan Beşiktaş’ın son 16 turundaki rakibi bugün belli oluyor. Çıtayı en tepeye koyan Siyah-Beyazlılar’ın çeyrek final için kapışacağı ekip, Nyon’da çekilecek kurada belli olacak. Peki, Şampiyonlar Ligi kura çekimi hangi kanalda, saat kaçta? Detaylar fanatik.com.tr'de...

Şampiyonlar Ligi kura çekimi hangi kanalda, saat kaçta? (BJK muhtemel rakipler)

Beşiktaş’ın mücadele ettiği UEFA Şampiyonlar Ligi’nde on 16 turu kura çekimi bugün yapılacak. Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkan Beşiktaş, son 16 turu kura çekimine seribaşı olarak katılacak. Siyah-Beyazlılar gibi gruplarını ilk sırada bitiren; Barcelona Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Paris Saint Germain ve Roma da seri başı kulüpler arasında yer alacak.

Şampiyonlar Ligi kura çekimi saat kaçta, hangi kanalda, ne zaman?


İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi’nde gerçekleştirilecek kura çekimi TSİ 14.00’te başlayacak ve TRTSPOR’dan naklen yayınlanacak.

İlk maç deplasmanda rövanş Vodafone’da

Basel, Bayern Münih, Chelsea, Juventus, Porto, Real Madrid, Sevilla ve Shakhtar Donetsk ise aynı ülke veya gruptan takımların eşleşemeyeceği kura çekimine, ikinci torbadan girecek. UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçları 13-14 ile 20-21 Şubat 2018, rövanşları ise 6-7 ile 13-14 Mart 2018 tarihlerinde yapılacak. Seribaşı takımlar, rövanş maçlarını sahalarında oynayacak. Siyah-Beyazlılar’ı Nyon’daki kura çekiminde Başkan Fikret Orman ve Asbaşkan Umut Güner temsil edecek.

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri

Beşiktaş’ın geliri 230 milyon TL

Kupa 1’de ikinci tur biletini kapan Kara Kartal, bu başarısı sebebiyle kasasını da doldurdu. Ayak bastı parası olarak 12.7 milyon Euro’yu kapan Kara Kartal, Şampiyonlar Ligi gruplarını 4 galibiyet ve 2 beraberlikle tamamlayarak 7 milyon Euro’luk performans gelirini de elde etti. Son 16 primi olarak 6 milyon Euro’yu kazanan Şenol Güneş’in öğrencileri, ek olarak 25 milyon Euro da pazarlama gelirini almaya hak kazandı. Kara Kartal, hepsi toplandığında ikinci tura uzanan serüvende 50.7 milyon Euro’yu

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi belli oldu! İşte eşleşmeler

(230 milyon TL) cebine koydu.

Pazarlama geliri: ........................25 milyon Euro
Ayak bastı:................................12.7 milyon Euro
Performans: ..................................7 milyon Euro
Son 16 primi:..................................6 milyon Euro
TOPLAM: ....50.7 milyon Euro (230 milyon TL)

Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri kimler?


Chelsea, Real Madrid, Bayern Munih, Basel, Shakthar Donesk, Sevilla, Juventus,

Lider olarak son 16 turuna yükselmeyi daha önce garantileyen Beşiktaş, G Grubu’ndaki son maçında Leipzig’e konuk oldu. Sahadan 2-1 galip ayrılan siyah-beyazlılar, grubunu 14 puanla tamamladı. Gruplarında ikinci sırayı alan Basel, Bayern Münih, Chelsea, Juventus, Sevilla, Shakhtar Donetsk ve Real Madrid, Beşiktaş’ın son 16 turundaki muhtemel rakipleri oldu.

G Grubu’nda oynanan ve iki takımın da 10 kişi tamamladığı mücadelede ise Porto, sahasında Monaco’yu 5-2 yendi. Ev sahibi ekibin iki golünü geçen sezon Beşiktaş’ta forma giyen Vincent Aboubakar atarken, diğer golleri ise Yacine Brahimi, eski Galatasaraylı Alex Telles ile Tiquinho kaydetti.

Liverpool’dan gol yağmuru

Gecenin gollü geçen diğer maçında Liverpool, E Grubu’ndaki mücadelede Rus temsilcisi Spartak Moskova’yı 7-0 gibi farklı bir skorla mağlup etti. Philippe Coutinho’nun "hat trick" yaptığı mücadelede ev sahibi takımın diğer gollerini Sadio Mane (2), Roberto Firmino ve Mohamed Salah kaydetti. Son haftaya namağlup giren bir diğer İngiliz temsilcisi Manchester City ise F Grubu’nda oynadığı maçta Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk’e deplasmanda 2-1 yenildi.

H Grubu mücadelesinde sahasında Borussia Dortmund ile karşılaşan Real Madrid, Borja Mayoral, Cristiano Ronaldo ve Lucas Vazquez’in golleriyle sahadan 3-2 galip ayrıldı. Alman temsilcisinin golleri Pierre-Emerick Aubameyang’dan geldi.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde alınan sonuçlar şöyle:

E Grubu:

Liverpool (İngiltere) - Spartak Moskova (Rusya): 7-0
Maribor (Slovenya) - Sevilla (İspanya): 1-1

F Grubu:

Shakhtar Donetsk (Ukrayna) - Manchester City (İngiltere): 2-1
Feyenoord (Hollanda) - Napoli (İtalya): 2-1

G Grubu:

Porto (Portekiz) - Monaco (Fransa): 5-2
Leipzig (Almanya) - Beşiktaş: 1-2

H Grubu:

Tottenham (İngiltere) - APOEL (Kıbrıs Rum Kesimi): 3-0
Real Madrid (İspanya) - Borussia Dortmund (Almanya): 3-2


Haberin Devamı
YORUM YAZ