MENÜ

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

ALES sonbahar dönemi sınavı sona erdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sona erdi. ÖSYM, 81 il merkezinde düzenlenen ALES sonbahar dönemi sınavı saat 10.15'te başladı ve 150 dakika sürdü. Peki ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES puan hesaplama nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sona erdi. ALES 2017 Sonbahar sınavı ÖSYM tarafından yapıldı. Binlerce aday şimdi puan hesaplama telaşına düştü. Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların binalara alınma işlemi tamamlandı. Saat 10.00'dan sonra gelen adaylar, sınav binalarına alınmadı. Sınavın sayısal testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluştu. Sözel testinde ise adayların sözel akıl yürütme becerilerini ölçmeye yönelik 50 soru yer aldı. Sınavdan alınan puanlar, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren beş yıl geçerli olacak.

ALES SORULARI CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANIR?

ALES soruları ve cevapları heyecanla bekleniyor. İlkbaharda 7 Mayıs 2017 tarihinde uygulanan 2017-ALES İlkbahar Dönemi Temel Soru Kitapçığı, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 9 Mayıs 2017 tarihinde saat 10:15’den itibaren erişime açıldı. Sınava başvuran adaylar 10 gün süreyle ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir. 2017-ALES İlkbahar Dönemi Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı (% 10) aşağıdaki bağlantıdan erişime açılmıştır.


2017 Ales sonuçları öğrenme sayfası | ÖSYM Ales sınav sonuçlarını açıkladı

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

ALES sonuçları 21 Aralık Perşembe günü açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır. Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacaktır. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacaktır. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

SINAV SONUÇLARI 5 YIL GEÇERLİ OLACAK

Soruların, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacağı belirtilmişti. Sınavda, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte sorulara yer veriliyor. Sınavın sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ