MENÜ

Anne ve babaların zorlu rakipleri

Siirt'te bir tekvando antrenörü, anne ve babaların spora katılımını sağlamak için 'çocuğumla spor yapıyorum' projesi başlattı. Projeye destek veren anne ve babalar, küçük yaştaki tekvandocu çocuklarının karşısına çıktı, kıran kıran geçen karşılaşmada her iki taraf da keyifli bir mücadele izletti.

Anne ve babaların zorlu rakipleri

Tekvando antrenörü olarak görev yapan Osman Katuk, yaşları 6 ile 12 arasında değişen 120 tekvandocunun ailelerinin de spora katılımlarını sağlamak ve çocuklarıyla birlikte spor yapmalarını sağlamak için 'çocuğumla spor yapıyorum" projesi başlattı. Programda düzenlenecek olan müsabakada çocukların rakipleri anne ve babaları oldu. Birbirinden sert ve bir o kadar da zevkli geçen karşılaşmalarda çocuklar ebeveynlerine üstün gelmek için tüm hünerlerini gösterdi.

Çocukların tekvando ile hem zihinsel hem bedensel gelişimlerini sağladıklarını aktaran Antrenör Katuk, "120 sporcuyla başlatmış olduğumuz 'çocuğumla spor yapıyorum' programı miniklerin anne ve babalarıyla spor yaparak özgüvenlerini kazanmalarını, sporu sevmelerini amaçlıyor. Anne ve babalar yoğun bir katılım gösterdi" dedi.
3 çocuğunu spor yapmaya gönderen Hilmiye Taşyer ise iki aydır tekvando yapan çocuğunun iyi bir gelişim gösterdiğini söyledi. Taşyer, "Çok memnunum. Dersten ayrı tekvando yapmaları onları motive ediyor. Zinde oluyorlar. Özgüvenleri gelişiyor. Daha çok ne istediğini bilen çocuklar oluyorlar. Hafta sonları tekvando yapmak onlara bir aktivite oluyor. Tekvando da bu kadar yol kat edeceklerini bilmiyorduk. Çok mutluyuz" diye konuştu.
Veli Onur Çelepçıkay da yaklaşık 2 aydır oğlu Ahmet’i tekvandoya gönderdiğini dile getidi. Çelepçıkay, "Oğlumun ders başarısı gayet yüksek ve çok iyi. Çocuğumun sosyalleşmeye ihtiyacı vardı. Tekvando yaparak 2 ay içerisinde büyük bir gelişim kaydettiğini gördüm. Spor yaparak özgüvenini kazandığını gördüm. Halkımızdan isteğim çocukları için sadece ders başarısı istemesinler, bu tür aktivitelere de çocuklarını göndermeleri gerekiyor" şeklinde konuştu.
Mukaddese Ünal adlı bir anne ise, çocukları ve kendi için spor yaptığını, 6 aydan beri çocuğuyla tekvando çalışarak aynı zamanda stres de attığını söyledi. Ünal, "Çocuklarım da çok güzel gelişim sağladığını gördüm. Özgüvenleri gelişti. Küçük oğlumda bacaklarında adım atarken kaslarında problem vardı. Şu an daha iyi. Spor yapmaları beni de mutlu ediyor. Her hafta sonu tekvando yapmaya koşarak geliyoruz. Spor yaparak enerjimizi atıyoruz. Çocuklarım spor yaparak başarı sağladı, bu başarı derslerine olumlu yansıdı” ifadelerini kullandı.

Tekvandocu Semanur Yeşilay, “8 aydan beri spor yapıyorum. Bugün annemle spor yaptım çok mutluyum. Herkesi spor yapmaya davet ediyorum” dedi.

Veli Murat Öztanık, 7-8 aydır çocuğunu tekvando kursuna gönderdiğini söyledi. Öztanık, "Çocuğumun sokaklarda dolaşacağına gelip tekvando yapmasını istedim. Sosyal yönden gelişmesi için tekvando yapmaya gönderdim. Bu tür faaliyetlerin yaygınlaşması gençler için daha iyi olacak" diye konuştu.

İHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ