MENÜ

Türkiye'nin ilk güreş lisesinde öğrenciler mindere çıktı

Sivas’ta Türkiye’nin ilk güreş lisesi olarak eğitim veren Ahmet Ayık Spor Lisesi, bu branşta geleceğin sporcularını yetiştiriyor.

Türkiye'nin ilk güreş lisesinde öğrenciler mindere çıktı

Sivas’taki Ahmet Ayık Spor Lisesinde uygulanan projeyle eğitim-öğretime başlayan Türkiye’nin ilk güreş lisesinde bu alanda geleceğin sporcuları yetişiyor.

Kentteki okullar bölgesinde eğitim veren Ahmet Ayık Spor Lisesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Güreş Federasyonu arasında imzalanan protokol gereği Türkiye’nin ilk güreş lisesi olarak belirlendi.

Okulda 282 öğrenci eğitim görüyor ve bunlardan yaklaşık 40’ı geleceğin güreşçileri olarak yetiştiriliyor. Sadece güreş öğrencileri için oluşturulan spor salonunda güreş minderleri ve fitness aletleri bulunuyor.

Okulun yurdunda kalan farklı yaşlarda ve sınıflardaki 40 güreş öğrencisi, 4 antrenörle haftanın 6 günü idman yapıyor. Yaklaşık 2 saat süren idmanlarda ısınma hareketleri yapan, halatla tırmanan öğrenciler, güreşerek idmanı tamamlıyor.

Çeşitli sınıflarda normal eğitimlerini de sürdüren öğrenciler, Türkiye’nin ilk güreş lisesinde şampiyonalara hazırlanıyor.

Okul müdürü Abdulkadir Karabulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarının tematik lise olması dolayısıyla güreş öğrencileri için daha avantajlı hale geldiğini söyledi.

Tematik lise olmalarıyla birlikte spor salonu sayısının 2’ye çıktığını aktaran Karabulut, "Birinde sadece güreşçiler çalışıyor, öbüründe diğer sporcularımız çalışıyor. Bakanlığımız da 60 bin lira ödenek gönderdi, 2 minder ile fitness aletleri aldık. Bu sayede eğitimimize başladık. Şu anda iyi gittiğimizi düşünüyoruz. Bu yıl 27 öğrenci aldık, daha önceden de eğitim gören öğrencilerimiz vardı. Yaklaşık 40 güreş öğrencimiz var. Ayrıca öğrencilerimizin eğitiminde görevli milli takım seviyesine yükselmiş beden eğitimi öğretmenleri gönderildi. Çalışmalarımız iyi gidiyor." diye konuştu.

- "Buradan başarılı öğrencilerimizin çıktığını göreceğiz"

Karabulut, güreş öğrencilerinin geçen yıllarda başka yerlerde kaldığını, antrenman yerlerinin farklı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Güreşe ayrıca önem veriyoruz. Bütün güreşçi öğrencilerimizi yatılı hale getirdik, pansiyonumuz buna müsait. Pansiyonumuz ve antrenman salonumuz iç içe olduğu için performansları da üst seviyeye çıktı. Sporcularımız sürekli okulda olduğu için sağlık ve beslenmeleriyle ilgili bir problem olduğu zaman sorun hemen gideriliyor. Aynı zamanda diğer derslerindeki başarılarının artırılmasına yönelik etütlerimiz yapılıyor. Her branştan öğretmenlerine daha kolay ulaşıyorlar. İnşallah önümüzdeki yıllarda beklentimiz lisemize daha çok müracaat yapılması. Gelecek yıllarda buradan başarılı öğrencilerimizin çıktığını göreceğiz. Çalışma ortamımız da başarıya endeksli olarak daha da gelişecek."

Karabulut, Sivas’ın pehlivanlar diyarı olduğunu ve 3 olimpiyat şampiyonu çıkardığını dile getirerek, öğrencilerin de onları örnek aldığını ve şimdiden şampiyonluğu hedeflediklerini söyledi.

- "Hedefimizde Türkiye şampiyonası var"

Beden eğitimi öğretmeni ve güreş antrenörü Abdullah Tiryaki de haftanın 6 günü antrenman yaptıklarını anlatarak, "Her gün ders sonrası 16.00-18.00 saatlerinde antrenman yapıyoruz. Haftanın her günü ayrı çalışma programlarımız var. Şu an maç dönemi olduğu için yükleme ve ağırlık çalıştırıyoruz. Öğrencilerimizi ilk önce güzel ahlaklı insanlar olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Daha sonra da yarışmacı bir sporcu olmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Şu anda hedefimizde Türkiye şampiyonası var." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Emre Yüceyurt ise 6 yıldır güreş yaptığını ifade ederek, "Derslerimizi boşlamadan antrenmanlarımızı yapıyoruz. Hocalarımızın bizden beklentisi altın madalyalar kazanıp Taha Akgül ağabeyimiz gibi olimpiyat şampiyonu olmamız. Bu yıl Türkiye Şampiyonası’nda yıldızlarda ve Avrupa’da derece almayı hedefliyorum." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ