MENÜ

1907 Fenerbahçe Derneği'nin yeni başkanı Ruşen Çetin kimdir?

1907 Fenerbahçe Derneği'ne Ali Koç'tan boşalan başkanlık görevine A. Ruşen Çetin geldi. Peki, A. Ruşen Çetin kimdir? Detaylar haberimizde...

1907 Fenerbahçe Derneği'nin yeni başkanı Ruşen Çetin kimdir?

1907 Fenerbahçe Derneği'nden yapılan açıklamada, 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu, 3 Kasım 2017 tarihli toplantısında 11 Kasım 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Başkanlık görevine, aynı zamanda 1907 Fenerbahçe Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de sürdürmekte olan Sayın A. Ruşen Çetin'in getirilmesine oybirliği ile karar vermiştir denildi.

Ruşen Çetin kimdir?

A. Ruşen Çetin 1956 yılında Artvin’de doğmuş. Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü bitirdikten sonra sırasıyla Afşin-Elbistan Termik Santrali, Türk Philips A.Ş. ve Cankurtaran Holding’de çalışmış. 1996 yılından beri Tureks’in yönetim kurulu başkanlık görevini sürdürmekte, aynı zamanda EURATEX (Avrupa Tekstil ve Hazır Giyim Teşkilatı) Yönetim Kurulu Üyesi-Türkiye Temsilcisi. IHKIB (İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği) Yönetim Kurulu Üyesi. DEİK(Türk-Ukrayna İş Konseyi) Başkanı. Türk – Kanada İş KonseyiBaşkan Yardımcısı, Türk- Özbek İş KonseyiBaşkan Yardımcısı, Türk-Mısır İş KonseyiYürütme Kurulu Üyesi görevlerini de yürüten Çetin, gerçekten çok yönlü bir şahsiyet.

Geçmişte sporculuğunun da bulunduğunu, Fenerbahçe kulübünde Ali Koç‘la birlikte hareket ettiklerini, 1907 Fenerbahçe derneğini birlikte kurduklarını, derneğin kulüp içinde etkisinin yüksek olduğunu, derneğin kuruluş amacının Fenerbahçe Spor Kulübü’ne hizmet olduğunu. Belli konuma gelmiş Fenerbahçe aşığı işadamı ve yöneticilerin herhangi bir beklentileri olmadan Fenerbahçe Spor Kulübü yönetimine hizmet ve katkıda bulunabilecekleri bir platformun oluşturulması amacıyla yönetim kurulunda görev aldığını da anlatmıştı.

Dernekten yapılan açıklama şu şekilde:

Yönetim Kurulumuz; 2004 yılından bu yana Derneğimizde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Sayın Ali Y. Koç'un Mayıs 2018'de yapılması beklenen Fenerbahçe Spor Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda “Başkan Adayı" olması nedeniyle, Derneğimizdeki görevinden istifa etme talebini beyan etmesi üzerine toplanmış, Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın A.Ruşen Çetin oybirliği ile başkan seçilmiştir.

Bu kararın ardından, yönetim kurulumuzun yedek listesinde ilk sırada yer alan Sayın Hüseyin Çağatay Özdoğru, “Asil Üyeliğe" getirilmiştir.

1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu görev dağılımı aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:

Yönetim Kurulu Başkanı : Sayın A. Ruşen ÇETİN

Başkan Yardımcısı : Sayın M. Burhan KARAÇAM

Başkan Yardımcısı : Sayın N. Erol BİLECİK

Muhasip Üye : Sayın Gökhan AKÇA

Genel Sekreter : Sayın Rıfat PERAHYA

Haberin Devamı
YORUM YAZ