MENÜ

Aziz Yıldırım'dan Aykut Kocaman'a: Sonuna kadar arkandayız

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Teknik Direktör Aykut Kocaman arasında ilk zirve yapıldı.

Aziz Yıldırım'dan Aykut Kocaman'a: Sonuna kadar arkandayız

İkili, Aykut Kocaman’ın istifa kararı alıp geri dönmesinin ardından ilk kez yemekte bir araya geldi. Başkan Yıldırım, “Sonuna kadar arkandayız. Birkaç maç kazanın, camia da size destek çıkar” dediği öğrenildi. 52 yaşındaki teknik adam ise Osmanlı maçında yenilen golle yıkıldığını söyleyip, “Bana güvenenlere karşı mahçup oldum, içime kapandım. Sağlıklı düşününce, devam etmem gerektiğini anladım” ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Fenerbahçe, Osmanlıspor ile 89. dakikada Umar Aminu’nun kaydettiği golle 1-1 berabere kalmıştı. Bu sonuç sonrası büyük bir kriz yaşanmış, Aykut Kocaman istifa edeceğini açıklamıştı. Ancak Kocaman, 2012 yılında olduğu gibi kısa sürede kararından vazgeçti. 52 yaşındaki teknik adam ile başkan Aziz Yıldırım, bu olayın ardından ilk kez bir araya geldi, birlikte yemek yedi.

‘Hiçbir şeyi kafana takma’

Aziz Yıldırım, deneyimli teknik adama olan güvenin devam ettiğini söyleyerek, “Sana desteğimiz tam. Sonuna kadar arkanızdayız. Birkaç maç kazandığınız takdirde güveniniz yerine gelecektir. Şimdilik hiç bir şeyi kafana takma. Sivasspor maçı ile seri başlatıp bunu 3-4 hafta sürdürmeniz halinde camia da size destek çıkar” ifadelerini kullandığı belirtildi.

‘Herkes sorumluluk alacak’

Tecrübeli çalıştırıcının ise bu sözlere şöyle karşılık verdiği öğrenildi: Osmanlıspor karşısında son dakikada yediğimiz gol bende büyük yıkım yarattı. Bir anlamda bana güven duyanlara karşı mahçup olduğumu düşünüp, içime kapandım. Ancak iki günlük dinlenme, daha sağlıklı düşünmemi sağladı. Fenerbahçe’de yapacak çok işimin olduğunu düşünüp, geri döndüm. Bundan sonra sezon sonuna kadar futbolcu arkadaşlarımla birlikte el ele büyük bir çıkış yakalayacağız. Bizi bu noktaya getiren hataları masaya yatıracağız. Herkes sahada sorumluluk alacak.

Büyük toplantı yarın

Başkan ile Aykut Kocaman arasında ilk görüşme yapıldı ancak asıl toplantı yarın gerçekleşecek. Aziz Yıldırım, Samandıra’ya giderek teknik heyet ve futbolcularla bir araya gelecek. Yaşanan tüm sıkıntılar masaya yatırılacak. Aziz Yıldırım’ın bu toplantıda oyuncuları sert bir şekilde uyarması bekleniyor. Çünkü başkana göre kötü gidişin sorumlusu, Aykut Kocaman’dan çok futbolcuların yaptığı bireysel hatalar. Yıldırım’ın ayrıca takımdan, lider Galatasaray ile aradaki 9 puan farkı düşünmeyip sadece kendi maçlarına odaklanmalarını isteyeceği; bu konuda 2010-11 sezonunda geriden gelip yaşanan şampiyonluğu örnek göstereceği belirtildi. Yarın yapılacak olan geniş toplantıda kadro dışı kararının da çıkabileceği iddia edildi.

Yusuf Dursun


Alper Potuk'a özel uyarı


Türkiye-Arnavutluk maç sonucu: 2-3

Haberin Devamı
YORUM YAZ