MENÜ

36. Uluslararası Hentbol Federasyonu Kongresi Antalya'da başladı

Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı kongre, 209 ülkeden yöneticilerin katılımıyla Antalya’da başladı.

36. Uluslararası Hentbol Federasyonu Kongresi Antalya'da başladı

Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF) tarafından, Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen 36. IHF Kongresi, Antalya’da başladı.

Türkiye’de ilk kez düzenlenen ve 209 ülkeden üyelerin katıldığı kongre, turizm bölgesi Belek’teki Granada Luxury Belek Hotel’de gerçekleştiriliyor.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, iki gün sürecek kongrenin açılışında, farklı organizasyonlara ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Türkiye’nin gerçekten çok büyük bir ev sahibi olduğuna dikkati çeken Boynukalın, Antalya’nın da sporun, turizmin, önemli toplantıların yapıldığı bir merkez olduğunu ifade etti.

Boynukalın, Türkiye’nin bütün dünyaya bir spor ülkesi olduğunu gösterdiğini, 15 yılda spor alanında önemli yatırımlar yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Genç insanların hayatını sporla zenginleştirmeye çalışıyoruz. Hentbol aslında Türkiye’deki sporun gelişmesine katkıda bulunacaktır. Dünyanın her yerinde çok popüler bir spor haline gelecektir. Önemli projeler yapmaya devam ediyoruz. Spor sadece ülkemiz için değil bütün dünya için çok önemli. Sporun dünya barışına olan katkısından çok mutluyuz. Ülkeler arasında köprü oluşturmaya yardımcı oluyor. Dünyanın her yerinde uluslararası müsabakalar düzenledikçe ülkeler birbirine yaklaşıyor. Dünyanın geleceği için bu tür spor organizasyonların yapılması önemli. Bu toplantı, bütün sporun, özellikle de hentbolun gelişmesi için çok faydalı olacaktır."

- "Futboldan sonra hentbol ikinci sırada"

IHF Başkanı Mısırlı Hasan Mustafa da hentbolun tanıtımında herkesin yer alması gerektiğini, bu konuda son yıllarda önemli gelişmeler kaydedildiğini söyledi.

Hentbolda yeni kurallar belirlediklerini, bunu ilk kez bu yıl Fransa’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda uyguladıklarını hatırlatan Mustafa, "Resmi bilet satışlarına göre, hentbol futboldan sonra ikinci sırada yer aldı. Fransa’da aynı zamanda 540 bin izleyiciye ulaşıldı." dedi.

Mustafa, "Bu kongrenin Avustralya’da yapılması kararlaştırılmıştı ancak verdikleri vaatleri yerine getiremedikleri için organizasyonu Türkiye’ye verdik. Türkiye hükümeti bize bütün imkanları sağlayarak, kısa sürede kongreyi organize etmeyi başardı." ifadelerini kullandı. Mısırlı başkan, Türkiye’nin verdiği destek sayesinde hentbol alanında ilerleme kaydettiklerini anlattı.

Ülkelerde ulusal şampiyonalar düzenlemeye başladıklarına değinen Hasan Mustafa, Avrupa Hentbol Federasyonu ile iyi iş birliği içeresinde olduklarını bildirdi.

Plaj hentbolunda da önemli ilerleme kaydettiklerini vurgulayan Mustafa, "Tecrübeli ülkelerimiz deneyimlerini diğer ülkelerle paylaşmalı. Çatışmalardan uzak durmamız lazım. Bütün uyuşmazlıklarımız hentbolun gelişmesini engelliyor." şeklinde görüşlerini aktardı.

- "Burada olmak büyük onur kaynağı"

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Üyesi ve Kuveyt Olimpiyat Komitesi Başkanı Şeyh Ahmed el-Fahad el-Sabah da hentbol ailesiyle olmaktan mutluluk duyduğunu, 30 yıldır hentbol bünyesinde çalıştıklarını anlattı.

Plaj hentbolunu da desteklemeye çalışacaklarını belirten Kuveytli delege, "Burada olmak benim için büyük bir onur kaynağı." dedi.

Kongre yarın sona erecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ