MENÜ

AÖF soru ve cevapları açıklandı mı? AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak?

Açıköğretim Fakültesi sınavları 25-26 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi. AÖF sınavına giren öğrenciler AÖF sınav sorularını ve sınav cevaplarını kendi başarılarını ölçmek için merakla açıklanmasını bekliyor. Öğrenciler sınavın ardından AÖF soru ve cevapları açıklandı mı? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? gibi soruların cevabı haberimizde...

AÖF soru ve cevapları açıklandı mı? AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) 25-26 Kasım tarihlerinde final sınavına girdiler. Her sınav sonrası sınav soru ve cevapları öğrenciler tarafından heyecanla beklenirken sonuçların AÖF soru ve cevapları açıklandı mı? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? gibi soruların cevabı merakla bekleniyor. AÖF soruları ve cevaplarının yanı sıra AÖF sınavına giren öğrenciler AÖF sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağınıda araştırmaya devam ediyor. İşte AÖF sınavları hakkında tüm merak edilenler...

AÖF soruları ve sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren yaklaşık 15 gün içinde Öğrenci Girişi sayfadan açıklanmaktadır. Sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmamaktadır. https://ekampus.anadolu.edu.tr adresinden TCKN ve şifrenizle oturum açarak dersleriniz üzerinden çıkmış sınav sorularını ve cevaplarını görebilirsiniz.

Sınav sonuçları itirazı

Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 3 (üç) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.

Mazeret sınavı

Sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz. Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir.

Puanlar nasıl hesaplanıyor

AÖF sınav sonuçlarının açıklanma tarihi haberimizden öğrenebilirsiniz. 1.5 milyon uzaktan eğitim gören Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, sınav biter bitmez sınav soruları ve cevapları araştırmayı başladı. İşte tüm detaylarla sizlerleyiz. AÖF not ortalaması hesaplama işlemi yapabilmek için güz döneminde şartlı olarak geçilen derslerden başarılı olunması, güz dönemi sonu veya bahar dönemi sonu genel not ortalamasının da 2,00 ve üzerinde olması gereklidir. Öğrencilerin bahar dönemindeki şartlı geçmiş oldukları derslerden başarılı sayılabilmeleri içinse bahar dönemi sonu veya güz dönemi sonu genel not ortalaması 2,00 ve üzeri olmalıdır.

AÖF lisans öğrencilerinin mezun olmaları için şu şartları yerine getirmeleri gereklidir;

Ders notlarının FF olmaması
Genel not ortalamalarının 2,00 ve üzeri olması
Alttan kalan dersinin olmaması

Haberin Devamı
YORUM YAZ