MENÜ

Anderson Talisca: İlk tercihim Beşiktaş

Kara Kartal’ın Brezilyalı yıldızı Anderson Talisca, Siyah-Beyazlılar’daki günleri ve geleceğiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Anderson Talisca: İlk tercihim Beşiktaş

Ntvspor’a konuşan genç futbolcu, Benfica’dan ikinci kez kiralandığı Beşiktaş’la yola devam etmek istediğini belirtti. 23 yaşındaki oyuncu, “Benim birinci tercihim Beşiktaş. Aslında durumum biraz karışık. Benim burada kalmam için kulüplerin birbirini anlaması lazım. Benfica’da devam eden bir kontratım var. Benim isteğim beni bir yere kadar götürür. Kulüplerin anlaşması lazım” ifadelerini kullandı.

Talisca'nın açıklamaları şöyle;

Ailem burada mutlu

Trafikte insanların araçlarından inip hazır ol duruşuna geçmesine şaşırdım. Daha sonra 10 Kasım ile ilgili bilgileri öğrendim. İnsanların tarihlerine sahip çıkması çok güzel. İnsanlar Türkiye'de tehlike var diyordu ancak burada tehlike yok. Ailem burada çok mutlu. Yemekler de çok güzel.

Haksızlığa uğradım

Benfica'nın gözlemcisi beni keşfetti ve Benfica'ya kazandırdı.Portekiz Avrupa'ya giriş için çok öenmli bir ülke, benfica da çok büyük bir takım. Aslıdna Benfica'da iyi bir sene geçirdim ama ikinci senemde teknik direktör değişikliği nedeniyle ilk senemde bulduğum forma şansını bulamadım. Orada haksızlıa uğradım. Beşiktaş'ın bana verdiği şans kadar orada şans veilseydi çok daha başırılı olaiblirdim.

Beşiktaş - Astra Giurgiu maç sonucu 1-1

Altyapı oyuncularına şans vermek lazım

Altyapı oyuncuları kulüplerin organik meyveleri aslında. Onlara daha çok şans verilmesi lazım Beşiktaş altyapısından bizimle antrenmana çıkan bir çok genç var. İlerleyen zamanlarda kadroda yer bulacaklardır. Ben de Adriano, Pepe, ve Quaresma gibi isimlerden bir çok şeyler öğreniyorum. İlk geldiğimde altyapıdan kaç oyuncu var diye sormuştum. Beşiktaş bunu düzene soktu. İlerleyen zamanlarda daha fazla oyuncuyu görebiliriz.


İlk tercihim Beşiktaş

Gelecek ile ilgili çok fazla plan yapmıyorum. Büyük kulüpler, büyük antrenörlerin ilgisi beni mutlu ediyor ama şu anda Beşiktaş'ın oyuncusuyum ve Beşiktaş'a minnettarım. Elimden geldiği kadar Beşiktaş'ın şerefli formasını terletmek istiyorum. Birinci tercihim Beşiktaş'ta kalmak. Ama durumum biraz karışık. Kulüplerin birbirini anlaması gerekiyor. Benfica beni anlar mı? Bilemiyorum. Ben ne kadar istesem de kendi isteğimin bir sonuca ulaşmayacağını biliyorum.Benfica ile maaş sorunum vardı. Beşiktaş formasıyla orada attığım golden sonra hissettiklerimi söyledim. Taraftarlar doğal olarak kızdı. Fakat yöneticilerin yaptıkları benim özel hayatımı etkilemişti.

Şampiyonlar Ligi'nde hataya yer yok

Aboubakar büyük bir golcü. Maçtan sonra bizim soyunma odamıza gelmesi eleştirildi ama çok iyi arkadaşlığımız vardı. Ona haksızlık yapıldı. Şampiyonlar Ligi en yüksek seviyedeki şampiyona. Fizik, zeka ve mental olarak en yüksek seviyeyi ortaya koymanız lazım. Şampiyonlar Ligi'nde hataya yer yok. Şampiyonlar Ligi bayrağı dalgalanmaya başladığında farklı bir his yaratıyor.

Caner ile aramızda sorun yok

Fikret Orman Gignac için Amerika'da!

Hedeflerimize adım adım ilerliyoruz. Geçen sene yaşadığım sakatlık beni baya geride bıraktı ama 17 gol atmam mükemmel bir şey. Bu sene de çalışmalara devam edip daha iyi olmak istiyorum. Kafa golleri atmaya Türkiye'de başladım, daha önce hiç kafa golüm yoktu. Bunu Şenol Hoca keşfetti. Kendi kendime şaşırıyorum. Benfica ve Bahia'da bu kadar önde de hiç oynamamıştım. Caner ile aramızda şu an hiçbir sorun yok. Aynı takım için aynı hedefler için çalışan oyuncular arasında bu tip şeyler yaşanır. Ligde 4 maç kazanamamamız bizim için farklı bir deneyim oldu. O maçlarda şanssızlıklar da yaşadık. Ama bu durumu atlattık.

Negredo ile dilden dolayı ilişkimiz daha iyi

Hocanın koyduğu her yerde oynarım ama kendimi rahat hissettiğim mevki forvetin arkasıdır. Hoca eğer başka pozisyonda oynamamı talep ederse seve seve oynarım. Beni çizgiye koyduğunda çizgi oyuncusunun performansı gibi performans gösteremem. Büyük oyuncularla oynamayı tercih ederdim. Büyük oyuncularla oynadığınızda o yüksek ücretlere zaten gelirsiniz. İyi çalıştıktan sonra, işler iyi yönetildikten sonra sıkıntı olmaz. Yeni transferler her geçen daha fazla anlaşıyorlar. İkisi de büyük oyuncular. Negredo ile dilden dolayı ilişkimiz daha iyi. Gün geçtikçe daha iyi olacaktır.

Türkiye Milli Takımı'nda mücadele eksikliği var

Trabzonspor forması giyen Yusuf Yazıcı'nın büyük bir yetenek olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de yabancı konusunu takip etmiyorum. Bence sınırlama kelimesi kulağa hoş gelmiyor. O ülkenin oyuncusu fazla oynasın diye yapılıyor ama ligin kalitesi ortada. Birçok yıldız burada oynamak istiyor, gelirse oynamak istemeyebilirler. Eskişehir'deki milli takım maçına gitmiştim. Bir milli takım ancak bu kadar desteklenebilir ama mücadele eksikliği vardı sahada. Dünya Kupası'nda favorim Brezilya. 7-1'lik Almanya maçı bizi sarsmadı. Almanya'yla bugün oynasak rahat kazanırız. Evden dışarı çıkmam ben. Otururum kuru fasulye pilav yerim. Yanında da soğan olur. Bazılarıyla iyi, bazılarıyla kötü. Bazen çok tekme yiyorum. Normalde sert oynamam, ufak faulde sarı yiyorum. Daha şiddetlisi bana yapıldığında sarı verilmezse sinirleniyorum

İŞTE TALİSCA'NIN TRANSFER AÇIKLAMASI

Haberin Devamı
YORUM YAZ