MENÜ

Gülkız Tulay: Tercih edilen bir ülke haline geldik

Türk satrancı Girit'ten çifte müjde ile dönüyor. Türkiye, 2019 avrupa kadınlar satranç şampiyonası ile 2020 avrupa yaş grupları satranç şampiyonasina ev sahipliği yapacak. Tsf Başkanı Gülkiz Tulay konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Takip edilen ve tercih edilen bir ülke haline geldik” ifadelerini kullandı.

Gülkız Tulay: Tercih edilen bir ülke haline geldik

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) hem 2017 Avrupa Takımlar Satranç Şampiyonası hem de Avrupa Satranç Birliği (ECU) Genel Kurul Toplantısı’nın yapıldığı Girit’ten müjdeli haberlerle Türkiye’ye dönüyor. Avrupa Takımlar Satranç Şampiyonası’nda A Milli Takım, genelde 8’inciliği paylaşarak averajla 11’inci oldu. A Milli Kadın Takımı da önemli bir başarıya imza attı ve 10’unculuğu paylaşarak averajla 13’üncü sırada turnuvayı tamamladı. Satranç A Millilerin şampiyonadaki başarısının önemli olduğunu vurgulayan TSF Başkanı Gülkız Tulay, ikinci müjdeli haberi de paylaştı ve 2019 Avrupa Kadınlar Satranç Şampiyonası ile 2020 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nın Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşeceğini söyledi. Başkan Tulay, “Girit’ten iki güzel haberle dönüyoruz. Şampiyonada millilerimiz çok başarılı dereceler elde etti. Bu dereceler, Avrupa ve dünyada üst sıralara ilerlediğimizin de göstergesi. 2019 ve 2020’deki iki önemli şampiyonaya da ev sahipliği yapacağız. Türkiye satrançta sağlam adımlarla ilerliyor. Takip edilen ve tercih edilen bir ülke haline gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

AVRUPA TAKIMLAR SATRANÇ ŞAMPİYONASI’NDA GURUR TABLOSU

Yunanistan’ın Girit Adası 2017 Avrupa Takımlar Satranç Şampiyonası ile Avrupa Satranç Birliği Genel Kurul Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Türkiye hem şampiyonadan hem de Genel Kurul Toplantısı’ndan güzel haberlerle ayrıldı. 138’i GM (Büyükusta) toplam 191 unvanlı sporcunun boy gösterdiği open kategorisinde 38 ülkeden 39 takım ve 194 sporcunun yarıştığı Avrupa Takımlar Satranç Şampiyonası’nda GM Michal Krasenkow antrenörlüğünde GM Mustafa Yılmaz, GM Dragan Solak, GM Emre Can, GM Vahap Şanal ve IM Mert Yılmazyerli'den oluşan A Milli Takımı genelde 8’inciliği paylaşarak averajla 11’inci oldu.

31 ülkeden 13’ü GM, 138 unvanlı 158 sporcunun yarıştığı kadınlar kategorisinde ise GM Adrian Mikhalchishin antrenörlüğünde IM Ekaterina Atalık, WGM Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu, WGM Kübra Öztürk, WIM Khayala Isgandarova Batur ve WFM Çağıl Irmak Arda'dan oluşan A Milli Kadın Takımı ise turnuvayı 10’unculuğu paylaşarak averajla ise 13. sırada tamamladı.

2019 VE 2020’ DE İKİ DEV TURNUVA

Öte yandan Avrupa Satranç Birliği (ECU) Genel Kurul Toplantısı’nda, 2019 Avrupa Kadınlar Satranç Şampiyonası ile 2020 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nın Türkiye’de düzenlenmesi kararı alındı. Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) Asbaşkanı ve TSF Başkanı Gülkız Tulay ve TSF Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Solakoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen Genel Kurul’da, iki dev organizasyonun Türkiye’de düzenlenmesi kararı, üyelerin oy birliği ile alındı.

TSF BAŞKANI TULAY: “OTORİTELER BİZİ TAKDİR EDİYOR”

TSF Başkanı Gülkız Tulay, Ekim ayında Antalya’da düzenlenen Avrupa Kulüpler Kupası’nın organizasyon başarısına hem FIDE hem de ECU yetkilileri tarafından övgüler yağdırıldığını hatırlatarak şunları söyledi:

“Dünya satrancına yön veren otoritelerin güvenini kazanarak dev organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye artık satranç sporunda sadece sportif başarılarıyla değil organizasyon başarılarıyla da ses getirmeye başladı. Bu başarılı örneklerin devamı da gelecek. Dünya satranç otoritelerinin övgüler yağdırdığı bir federasyon haline geldik. Önemli turnuvalarda, şampiyonalarda tercih edilen bir ülke olduk. Sporcularımızın azimli çalışması, TSF ekibinin büyük bir hassasiyet ve titizlikle yürüttüğü çalışmalar, elde ettiğimiz başarılar bu haklı gururu yaşatıyor bize. Türkiye’ye yapılan tercihlerin nedeni özverili ve titiz çalışmalarımızda saklı... 2019 Avrupa Kadınlar Satranç Şampiyonası ve 2020 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nın ülkemizde gerçekleşmesi, spor turizmine yaptığımız katkıyı da gözler önüne seriyor. Türkiye, bir satranç ülkesi haline geldi. Burada, satranç otoritelerini ağırlıyor, organize ettiğimiz turnuvalar ile övgü ve takdir topluyoruz. Hem sportif başarılarımız ile hem de organizasyonel yetkinliğimiz ile emin adımlarla zirveye yürüyoruz. Amacımız, Türk bayrağını dünyanın her yerinde gururla dalgalandırmak. TSF’nin gerçekleştirdiği her etkinlik, dünyada hayranlıkla takip edilecek. Buna inancımız tam.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ