MENÜ

Teşekkürler Usta!

İtalyan futbolunun efsane isimlerinden Andrea Pirlo, 38 yaşında profesyonel kariyerini noktaladı. La Gazzetta dello Sport, Pirlo için tam sayfa yer ayırdı.

Teşekkürler Usta!

ABD Birinci Futbol Ligi (MLS) ekiplerinden New York City'de oynayan İtalyan futbolunun efsane isimlerinden Andrea Pirlo, 38 yaşında profesyonel kariyerini noktaladı. İtalyan yüksek tirajlı önemli spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport, Pirlo için tam sayfa yer ayırdı. Gazete, 'Ustaya veda' başlığı altında kariyerine ve hedefleri ile ilgili sözlerine yer verdi.

İtalyan oyuncunun harika bir kariyeri olduğunu ve Pirlo'nun özel bir veda maçı düzenlenmeden kariyerini sonlandırdığını ve teknik direktor Patrick Vieira tarafından kendisine 90 dakika süre içinde kısa süreli oynama şansı tanıyarak maç sonrası uzun bir yürüyüş ile veda töreni gerçeklesmesini sağladı. Özel tören hazırlanması ama Amerika'nın en önemli stadyumlarından Yankee'yi tribünlerini dolduran taraftarların önünde ayakta uzun süre alkışlanarak 'Teşekkürler Pirlo' sloganı ile boynunda atkısı ile herkesi selamlayarak veda etti.

Amerika'da marketing uzmanları bir önemli kişiyi nasıl yücelteceklerini çok iyi biliyorlar 2015 yılında Amerika’ya geldiğinde binlerce t-shirt bastırarak “no party no Pirlo” sloganı ile onu çok daha popüler hale getirmeyi başardilar ve ona 'Usta' takma adı koymuşlardı.

Teşekkürler Usta



Gazete ayrıca Pirlo'nun vedası biraz içi buruk gerçekleşti nedeni ise bu sezon dizinde yaşadığı ciddi sorunlardan kaynaklandığını ve istediği performansta futbol oynayamadığı için ancak o Amerikalılar'ın gönlüne taht kurmayı yine de başardı ifadesi yer aldı.

İtalyan oyuncu için ayrıca; Pirlo sadece sahada bir deha değil, çok zeki kuralları iyi bilen ve kendi sinirini çok iyi tanıyan bir özelliği de var. 2015 sezonunda Berlin'de Şampiyonlar Ligi finalini kaybettikten sonra Juventus Kulübu ile bir sezon daha sözleşmesi bulunan Pirlo kendi isteği ile Juventus’a veda ederek birileri bana kapıyı göstermeden kendi isteğim ile Amerika’ya gitmeyi tercih ettim sozlerine yer verildi. Futbol kariyerini sonlandıran İtalyan yıldız oyuncu bundan sonra daha çok ailesine zaman ayıracağını ve bunun yanı sıra çok sevdiği golf sporunu devam edecek denilmiş.

Şu anda teknik direktor olarak kariyerini sürdürmeyi düşünmeyen Pirlo'nun ileride Juventus'un dünyadaki elçilerinden biri olarak görev alabileceği ve belki teknik direktör olarak önümüzdeki yıllarda düşünebileceğini belirtirken bugünlere gelmede kendisine herkesin çok sey ögrettiğini başarılı olmasında Lucescu’nun ona inanarak güven verip 15 yaşında Brescia Kulübü'nde A takıma götürerek oynama şansı tanıdığını ardından, Ancelotti ile çok başarılara imza atılmasına kadar herkesin büyük katkısı olduğunu belirten ifadelere yer verilmiş.

Uzun ve başarılı İtalya kariyerinin ardından Amerika'yı bir yaşam felsefesi olarak benimseyip tercih ederek gittiğini de belirten Pirlo orada stres olmadan futbol oynama fırsatı buldum yeni tecrübe yaşadım, dil öğrenip geliştirdim sözlerine yer verilirken, Pirlo bu vedasını Twitter adresinden sanki bir Oscar filminin sonundaki alt yazıları gibi veda mesaji yazarak herkese teşekkur etti.

Dündar Keşaplı / İtalya

Haberin Devamı
YORUM YAZ