MENÜ

Zehra Badem: Futbol oynadığım zaman, dünyanın en mutlu insanıyım

17 yaşındaki Berlinli Zehra Badem, neden futbola taptığını ve tutkusunu anlattı.

Zehra Badem: Futbol oynadığım zaman, dünyanın en mutlu insanıyım

Her ay, #EqualGame kampanyasının bir parçası olarak UEFA, 55 üye dernekten birinde yerleşik bir oyuncuya odaklanıyor. Bu kişi engelliliğin, cinsiyetin, dinin, cinselliğin ve ırkın futbolu oynama ve ondan keyif almak için bir engel oluşturmasına gerek olmadığının bir örneği olacaktır.

"Futbol benim hayatımdır, damarlarımdan geçen sevgi ve tutkudur"

Futbolu harika bir oyun haline getiren çok sayıda insandan biri olan Zehra Badem'in sözleri. Berlin'den 17 yaşındaki bir kız olan Zehra futbola tapan ve getirdiği heyecan ve sevincin tadını çıkaran milyonlarca kişi adına konuşuyor.

Zehra çok erken yaşta futbol vurgunu olmuş. "Ben başladığımda dört yaşındaydım" diye açıklıyor. "Benim için futbol oynamak doğal bir şeydi. Birçok kişi bana 'sen bir kızsın, futbol oynamaman lazım' demişti ama bunu umursamadım. Ben devam ettim. O yaşta bile, dünyanın en doğal şeyi oymuş gibi hissettim.

"Ben bebekle oynamayı seven bir çocuk hiç olmadım" diye belirtiyor. "Top benim için bir Barbie bebeğinden daha önemliydi. İşte o zaman futbolun benim için ne kadar önemli olduğunu fark ettim. "

Onun duyguları açıkça belli: "Eğer erkek çocukları bale yapabiliyorsa, neden kızlar futbola atılamaz?" Elbette, kesinlikle haklı.

Zehra, "Herkes oynamalı" diyerek UEFA'nın #EqualGame kampanyasındaki değerleri yansıtıyor.

Alman başkentinde taksi şoförü olan babası Erkan, gururlu, ateşli bir destekçisidir - kızının tutkusunun derinliklerini erkenden fark eden, defter tutuculuk yapan, annesi Fatma da aynı duyguları taşıyor.

Zehra, yerel kulüp olan Türkiyemspor için oynuyor. Oraya aidiyet hissi duyuyor ve oradaki yakın dokudan hoşlanıyor. "Türkiyemspor, bana ikinci bir aile gibi" diyor. "Onlar sadece arkadaşlarım veya takım arkadaşlarım değil, aynı zamanda ailem."

O, kendisini izleyen herkesi etkilemiş bir özgüven ve inançla oyunu oynuyor. Onu sahada gördüğünde zevk alma seviyesi tavan yapıyor. "Futbol oynarken, dünyanın en mutlu insanıyım" diyor. "Streslide olsam üzgünde olsam, futbol oynayarak hepsini üzerimden atabilirim. Futbol oynarken tamamen farklı biriyim. "

Zehra'nın okul çalışmaları iyi gidiyor ve üniversiteye gitmeyi, belki hukuk okumayı, iyi sonuçlar almayı ve tatmin edici bir hayat yaşamayı umut ediyor. Müslüman olmaktan gurur duyuyor, dünya haberlerini yakından takip ediyor ve çevresel konulara yoğun ilgi gösteriyor.

Türkiyemspor'da özel bir futbol tanınırlığını Zehra'nın yolunu buldu. Etkileyici kişiliği, ona takımının kaptanlık kol bandını getirdi - bu onun çok değer verdiği bir ödül.

"Kaptan olmaktan gurur duyuyorum" diyor, "çünkü 15 oyuncunun gözetimi gibi onurlu bir sorumluluğum var, ben antrenörün ikinci eli gibiyim."

Zehra, futbolun üretmesi gereken eşitliğin, kim olduğuna, ne olduklarına, nereden geldiklerine bakılmaksızın herkese açık ve erişilebilir bir oyun olması gerektiğini savunarak açıklıyor. "Futbolu seviyorum çünkü sahada hepimiz eşitiz" diye vurguluyor.

"Benim için futbol oynamak bir özgürlük. Ben bir kız olmama rağmen, futbol oynayabiliyorum. Bence bu yüzden eşitlik önemlidir ve herkes istediği taktirde futbol oynayabilmelidir."

UEFA'nın #EqualGame kampanyasındaki değerlerine verdiği destek, sağlam ve net. "Mesaj mükemmel" diyor. "Körlerin de futbol oynadıklarını bilmiyordum, bu futbolda engellerin olmadığını gösteriyor" dedi.

Zehra hem futbolda hem de hayatta kendisi için olumlu bir gelecek planlıyor. Onu bol miktarda başarının beklediğine dair işaretler zaten var.

"İnsanların daha sonra Zehra Badem'in çok iyi bir futbolcu olduğunu söylemesini istiyorum. Kalıcı bir izlenim bırakmak istiyorum. Başarılı olmak istiyorum "dedi. Zehra kesinlikle doğru yolda.



Haberin Devamı
YORUM YAZ