MENÜ

Çanlar Bielsa için çalıyor!

Ligue 1'de Lille Teknik Direktörü olarak yalnızca 1 galibiyet alabilen Marcelo Bielsa'nın, takımdan gönderilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Çanlar Bielsa için çalıyor!

Lille Başkan Gerard Lopez, sezon başında kurmak istediği projenin başına kurt hoca Marcelo Bielsa'yı getirerek büyük sükse yapmıştı. Ancak geçen günler, Arjantinli hocanın Fransa tecrübesinin bir kez daha hüzünle bitececeğine işaret ediyor.

Daha önce 2014 yılında Marsilya'nın başına gelen ve takımıyla çıktığı 41 maç sonunda görevden ayrılan Bielsa'nın, Lille'in başında bu rakama yaklaşması oldukça zor görünüyor.

60 Milyon Euro harcandı ama...

Sezon başında 60 Milyon Euro'ya yakın transfere para harcayan ve takımı baştan aşağı yenileyen Lille'de, istediği sistemi bir türlü oturtamayan 62 yaşındaki kurt hoca, Ligue 1'de geride kalan 10 maçta yalnızca 1 galibiyet alabildi. İlk hafta Nantes karşısında alınan 3-0'lık galibiyet herkesi umutlandırsa da, sonrasında oynanan maçlar hüsranla sonuçlandı. Lille, Bielsa yönetiminde çıktığı son 9 maçta yalnızca 3 puan toplarken, takım 6 puanla sondan 2. sırada yer aldı.

Elbette Bielsa'nın yaşattığı bu hayal kırıklığının ardında, yalnızca onun başarısızlığı yatmıyor. Arjantinli çalıştırıcının geldiği günden itibaren başkan Gerard Lopez'in sağ kolu olan ve zaman zaman kararlarına müdahil olmaya çalışan Luis Campos'la yaşadığı sorunlar da, bu başarısızlığının temelini oluşturan halkalardan biri oldu.

Sezon başında gerçekleştirilen fotoğraf çekimlerinde dahi yer almayan Luis Campos'un, Bielsa'nın varlığından rahatsız olduğunu, sürekli başkan Gerard Lopez'e ilettiği Fransa basınına zaman zaman yansıyordu.

Bugün, o gün olabilir...

Hatta Campos-Bielsa ikilisi arasındaki sorunla ilgili geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Bielsa, ''Campos'a, kendisine rehberlik eden ilkelerin, benimkinden farklı olduğunu söyledim. Ayrıca bir takımda iki güç kaynağının, o takım için iyi olmayacağını da söyledim'' demişti.

Bielsa için belkide en büyük kırılma bugün yaşanacak... Metz ile deplasmanda oynanacak karşılaşmada alınacak bir kötü sonuç, belki de futbolun en büyük taktik dehalarından biri olan, hatta Guardiola'nın idolü olan Bielsa'nın, Fransa'daki sonunu getirecek...

Tolga Kaplan







Haberin Devamı
YORUM YAZ