MENÜ

Dünya şampiyonu olup madalyayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a götürmek istiyorlar

Eskişehir’de Taekwondo Dünya Şampiyonası’na hazırlanan milli sporcular, birincilik madalyasını alarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a götürmek istediklerini söylediler.

Dünya şampiyonu olup madalyayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a götürmek istiyorlar

Yıldızlar Dünya Taekwondo Şampiyonası 24 - 27 Ağustos 2017 tarihleri arasında Mısır'ın Sharm El-Sheikh şehrinde düzenlendi. Eskişehir'den katılan Dilara Kartal ise 2., Zeynep Şeyma Turhan 6. ise oldu. Seneye yapılacak olimpiyatlar için çalışmalarını sürdüren Milliler içerisinde Türkiye 3.'sü olan Muhammet Sabri Turhan da yer alıyor. Hedeflerinin Türk Bayrağı'nı göndere çekmek olduğunu dile getiren 3 taekwondo sporcusu, Milli Takım Antrenörü Abdullah Turhan ve Taekwondo Antrenörü Hülya Üner gözetiminde çalışmalarına devam ediyor. Haftanın 6 günü çalışmaya devam eden Milli oyuncular, dünya şampiyonluğu madalyasını almaları durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmek istiyorlar. Madalyalarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye etmeyi planlayan Milliler, spora verilen destekten dolayı da memnun olduklarını kaydettiler.

"Bir hedefim de dünya şampiyonluğu madalyamı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hediye etmek"
Mısır'da düzenlenen son Yıldızlar Dünya Taekwondo Şampiyonası 6.sı Zeynep Şeyma Turhan, özellikle bayanların spora yönelmesini istedi. 8 yıllık çalışmalarını baştan sonra kısaca aktaran 14 yaşındaki Turhan, "8 yıldır taekwondo ile uğraşıyorum. İlk olarak yenilerek başladım. Sonra yenmeyi öğrendim. Bu sayede Türkiye Şampiyonu oldum, sonra Dünya Şampiyonası'na katıldım. Dünya Şampiyonası'nda 6. oldum. 2018'de gençler olimpiyatları var. Oraya katılmak istiyorum. Çok çalışıyoruz. Haftanın 6 günü 2 saat antrenman yapıyoruz. Türkiye şampiyonu olmadan olimpiyatlara gidemiyoruz. O yüzden ilk önce Türkiye Şampiyonu olacağım. Taekwondo'ya önce bayanların başlamasını istiyorum. Çünkü savunmayı öğrenmeleri gerekiyor. İnsanların savunma öğrenmek amacıyla yapmalarının gerektiğini düşünüyorum. Bir hedefim de dünya şampiyonluğu madalyamı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hediye etmek" dedi.

"Şimdilerde sporun her dalına destek var"
Yıldızlar Dünya Taekwondo Şampiyonası'nda bir gurur kaynağı da Dilara Kartal oldu. Dünya 2.si olan Kartal, "Taekwondoyu 5 yıldır yapıyorum. İlkokulda başlamıştım. Zaten okulun kurslarında başlamıştım. Şu anda haftanın 6 günü 2 saat antrenman yapıyoruz. Çok emek verdim. İnşallah emeklerimin karşılığını da önümüzdeki sene olimpiyat şampiyonu olarak almayı istiyorum. Aslında emeklerimin bir karşılığını dünya şampiyonasında 2. olarak aldım. Çok çalışıp dünya birincisi olmak istiyorum. Ben inşallah dünya şampiyonu olursam, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a madalyayı hediye etmek isterim. Bu zamana kadar hep futbol önde olmuştu. Şimdilerde sporun her dalına destek var" diye konuştu.

"Gençlik olimpiyatlarına katılmak istiyorum"
Türkiye 3.sü olan Muhammet Sabri Turhan, unutamadığı bir maçını paylaştı. Şimdilerde olimpiyatlar için ter döken milli sporcu Turhan, "7 yıl boyunca bu sporla uğraştım. 7 yılda ilk olarak kuşakları atladım, sonrasında dereceler gelmeye başladı zaten. Türkiye 3.sü oldum. Şu andaki hedefim, gençlik olimpiyatları ve oraya katılmak istiyorum. 7 yıl boyunca unutulmaz anılarım oldu. Bunlardan ilkinde Türkiye Şampiyonası derece maçında 3-1 gerideyken, güzel bir teknikle öne geçmiştim. Kazanmıştım o maçı ve hiç unutamıyorum" şeklinde konuştu.

"İnşallah madalyalarımızı Cumhurbaşkanımıza götüreceğiz"
Başarıların kaynağı olan ve Milli sporcular ile birlikte haftanın 6 günü antrenman yapan Taekwondo Antrenörü Hülya Üner, madalyaları Cumhurbaşkanı Erdoğan'a götüreceklerini aktardı. Taekwondo branşının başarı olarak bir yükselme kaydettiğinden bahseden Üner, "Önümüzdeki sene gençlik olimpiyatları var, inşallah sporcularımızı oraya göndermek istiyoruz. Avrupa şampiyonu çıkartmak istiyoruz. Gelecekte olimpiyat şampiyonluğu istiyoruz ve bunun için de elimizden geleni yapıyoruz. Antrenmanlara devam ediyoruz. Aynı zamanda olimpiyatlarda Türkiye'nin taekwondoda başarılı olduğunu görüyoruz. Bu da branş olarak bizim başarımızı arttırıyor. İnşallah madalyalarımızı Cumhurbaşkanımıza götüreceğiz. Bayrağımızı en iyi şekilde dalgalandıracağız" ifadelerine yer verdi.

"10-12 yıllık bir emeğin şu anda bir yansımasını görüyoruz"
Derecelerin gelmesini sağlayan bir başka isim Milli Takım Antrenörü Abdullah Turhan, taekwondonun durumu hakkında kısa bir değerlendirme yaptı. 10 yıllık çalışmaların şimdilerde yansımalarının görüldüğünü ifade eden Turhan, şunları söyledi;

"İmkanlar ne kadar sunulursa sunulsun, daha fazla imkan olsa hayır demeyiz. Fakat şu anda kullandığımız antrenman salonu bizim için yeterli. Dünya 2. ve 6. çıkardığımız salondan inşallah dünya şampiyonu ve olimpiyat şampiyonu sporcular çıkarmak hedefindeyiz. Allah nasip ederse bizde burada bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. Türkiye Taekwondo Federasyonu Doç. Dr. Metin Şahin başkanlığında çok güzel atılımlara imza attı. Onun ekibine ve ona buradan ayrıca teşekkür ediyoruz. Tabii bu kolay bir iş değil. 10-12 yıllık bir emeğin şu anda bir yansımasını görüyoruz. Bizim çocuklarımız ufacıkken, 4-5 yaşlarında bu spora başladılar. Şu an 14-15 yaşlarındalar. Yani yaklaşık 10 senelik bir emek var. Bu emeğin sonucunda da yavaş yavaş başarılar geliyor. Taekwondo şu anda futboldan sonra lisanslı sporcu sayısı bakımından 2. sırada yer alıyor. Tabii gözle görünür bir artış var. Bu başarıyı ben antrenör ve sporcu sayısındaki artışa bağlıyorum. Çok kalabalık sporcular arasından başarılı olabilecekleri seçerek bugünlere getiriyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tüm dünyanın olduğu gibi, bizimde sevgimizi kazandı. Sporcularımız da kendilerini çok seviyorlar. Başarılı oldukları takdirde madalyayı ona götürmek en büyük dilekleri. Önümüzdeki sene inşallah olimpiyatlarda başarılı oldukları takdirde madalyalarını takdim edecekler. Bizler de arkalarındayız. İnşallah başarılı olurlar."

İHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ