MENÜ

Uluslararası Mersin Maratonu'na doğru

Bu yıl 3 Aralık’ta üçüncüsü düzenlenecek maratonun kayıtları başladı.

Uluslararası Mersin Maratonu'na doğru

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, bu yıl 3 Aralık’ta üçüncüsü düzenlenecek Uluslararası Mersin Maratonu’nun kayıtlar başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mersin Valiliğinin himayesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Atletizm Federasyonunun desteğiyle düzenlenecek 3. Uluslararası Mersin Maratonu’na 50 bin kişinin katılması bekleniyor.

Kayıtları başlayan maratonda 15 ve 42 kilometrelik bölümler ile 5 kilometre halk koşusu, çocuk maratonu ve özel sporcu olmak üzere 5 ayrı kategoride yarışlar düzenlenecek. Maratona katılım başvuruları ise 29 Kasım’da sona erecek.

Halk koşusunda yaş sınırı aranmazken, 15 ve 42 kilometre koşusunda 3 Aralık 2017 tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olma şartı aranıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, maratona halk koşusu için kayıt yaptırdığını ve 3333 göğüs numarası ile koşacağını belirtti.

Kocamaz, şunları kaydetti:

"Mersinimizin adını tüm dünyaya duyurmak için vatandaşlarımızdan da 3 Aralık 2017 günü koşulacak maratonumuza kayıt yaptırıp, koşuya katılmalarını bekliyoruz. ’Mersin’e koş, Mersin’de koş’ sloganı ile çıktığımız yolda tüm Mersinlileri ve sporseverleri Mersin Maratonu’na davet ediyorum."

Haberin Devamı
YORUM YAZ