MENÜ

2018 Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası İstanbul'da

Türkiye, 2018 Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak

2018 Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası İstanbul'da

2018 Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası İstanbul’da yapılacak.

Türkiye Tekvando Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, federasyon başkanı Metin Şahin, Avrupa Tekvando Birliği (WTE) Başkanı Sakis Pragalos’u Atina’daki ofisinde ziyaret etti. Ziyarette, 6-9 Şubat 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek şampiyonaya İstanbul’un ev sahipliği yapması kararı alındı.

Türkiye’nin bundan önce çok başarılı organizasyonlara imza attığını ve bu konuda büyük tecrübeye sahibi olduğunu belirten Pragalos, bu önemli şampiyonanın altından da başarıyla kalkacağına inandığını ifade etti.

Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası’nın, şubatta düzenlenmesi planlanan 5. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası’nın hemen öncesine denk geldiğini belirten Şahin ise sporculara 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları yolunda önemli puanlar kazanma imkanı sunduklarını vurguladı.

Başkan Şahin ve beraberindeki heyet, ziyaretten sonra Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası’nın yapılacağı Kıbrıs Rum Kesimi’nin Larnaka şehrine geçti. Burada yapılan WTE Yönetim Kurulu toplantısında WTE Asbaşkanı Şahin’in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Oktay Duymaz ve Ali Sağırkaya da yer aldı.

Toplantıda, 2018 Büyükler Avrupa Tekvando Şampiyonası’nın mayıs ayında Rusya’nın Kazan şehrinde düzenlenmesi kararı da alınırken, para-tekvandonun Avrupa’da gelişimi ve poomsae kategorisinin yaygınlaştırılması konuları da görüşüldü.

Haberin Devamı
YORUM YAZ