MENÜ

Medipol Başakşehir-Hoffenheim maç sonucu: 1-1

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz Medipol Başakşehir, kendi sahasında Hoffenheim ile 1-1 berabere kaldı. Tarihinde ilk kez Avrupa Ligi'ne katılan temsilcimiz Başakşehir, gruptan çıkma şansını mucizelere bıraktı.

Medipol Başakşehir-Hoffenheim maç sonucu: 1-1

UEFA Avrupa Ligi C Grubu’ndaki dördüncü maçında Almanya’nın Hoffenheim takımını konuk etti. Sahasında Hoffenheim'ı ağırlayan Medipol Başakşehir, rakibiyle 1-1'lik skorla berabere kalarak gruptaki dördüncü maçında da galibiyetle tanışamadı.Temsilcimiz Başakşehir bu skorla 2 puana ulaştı. Hoffenheim ise 4 puana ulaştı ve 3. sırada yer aldı. Temsilcimiz Başakşehir aldığı 1 puan ile gruptan çıkma şansını zora soktu.

Karşılaşma başladı.

Başakşehir 7. dakikada gole yaklaştı! Kerim Frei mutlak pozisyonda kaleciyi geçemedi.

45. dakikada Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda topun başına İrfan Can Kahveci geçti. İrfan Can Kahveci'nin ortası ile ön direkte buluşan Alexandu Epureanu'nun kafa vuruşu farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

Karşılaşmada ilk yarı golsüz eşiktlik ile sona erdi.

Hoffenheim, 47. dakikada Florian Grillitsch'in attığı golle 1-0 öne geçiyor

Edin Visca 90+4. dakikada mükemmel bir gol kaydetti ve skora eşitlik getirdi.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve mücadele 1-1 sona erdi.


Başakşehir'in ilk 11'i: Mert, Clichy, Epureanu, Alparslan, Caiçara, Gökhan, İrfan Can, Kerim, Tunay, Napoleoni, Mevlüt.

Hoffenheim'ın ilk 11'i: Baumann, Nordtveit, Zuber, Hoogma, Grillitsch, Schulz, Vogt, Kerem Demirbay, Amiri, Wagner, Kramaric.


4 önemli eksik

Göztepe maçında sakatlanan ve sağ ayak baş parmağı ekleminde yırtık ve kemik ödemi tespit edilen Manuel Da Costa, kemik ödemi saptanan Mehmet Batdal, Mahmut Tekdemir ile sağ
baldırında kas spazmı ve kas zarında minimal ödemi bulunan Emre Belözoğlu bu maçta forma giyemeyecek.

En golcü isim Visca

İstanbul ekibi, Avrupa’da oynadığı 13 maçta fileleri 14 kez havalandırdı, kalesinde 22 gol gördü. Turuncu-lacivertli takımın bu kulvarda en golcü ismi 4 gol atan Edin Visca oldu. Visca’yı, 3 golü bulunan Eljero Elia ve ikişer kez fileleri havalandıran Emre Belözoğlu ve Marcio Mossoro takip ediyor. Medipol Başakşehir’in diğer 3 golüne ise Adebayor, Napoleoni ve Doka imza attı.

Avrupa kupalarındaki maçlar

Avrupa kupalarında ilk kez 2015-2016 sezonunda mücadele eden Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Hollanda’nın AZ Alkmaar takımıyla eşleşti. İstanbul ekibi, deplasmanda 2-0, evinde de 2-1 mağlup olarak kupaya veda etti.

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda 2016-2017 sezonunda Hırvatistan ekibi Rijeka ile eşleşen turuncu-lacivertliler, rakibiyle İstanbul’da 0-0, deplasmanda da 2-2 berabere kalarak tarihinde ilk kez tur atladı. Play-off turunda Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk’in karşısına çıkan Medipol Başakşehir, evinde oynadığı ilk maçı 2-1, deplasmandaki karşılaşmayı da 2-0 kaybetti. Medipol Başakşehir, bu sezon Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Club Brugge karşısında deplasmandaki ilk maçta 3-3 berabere kaldı, sahasında ise 2-0 kazanarak turu geçti.

Turuncu-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında sahasında Sevilla’ya 2-1 yenilirken, deplasmanda rakibiyle 2-2 berabere kalarak elendi. İstanbul ekibi, play-off turunda elendiği için UEFA Avrupa Ligi gruplarında mücadele etmeye hak kazandı.

İstanbul ekibi, gruptaki ilk maçında, sahasında Bulgaristan temsilcisi Ludogorets ile 0-0 berabere kaldı. Medipol Başakşehir, gruptaki ikinci karşılaşmasında, deplasmanda Braga’ya 2-1, üçüncü maçında ise Almanya’da Hoffenheim’a 3-1 mağlup oldu.

Süper Loto heyecanı! Bu hafta kime çıktı? Süper Loto sonuçları

Haberin Devamı
YORUM YAZ