MENÜ

Asya'nın en iyisi 14 yaşındaki Deniz Öncü

Red Bull Rookies Cup’da iyi bir sezonu geride bırakan Öncü kardeşler, başarılarını sürdürüyor. 14 yaşındaki ikizlerden Deniz Öncü, Asya Yetenek Kupası’nın son ayağı Malezya’da dördüncü olmasına rağmen sezonu şampiyon tamamladı.

Asya'nın en iyisi 14 yaşındaki Deniz Öncü

Red Bull Rookies Cup’da iyi bir sezonu geride bırakan Öncü kardeşler, başarılarını sürdürüyor. 14 yaşındaki ikizlerden Deniz Öncü, Asya Yetenek Kupası’nın son ayağı Malezya’da dördüncü olmasına rağmen sezonu şampiyon tamamladı. Yarışın son virajında rakiplerini bir bir geçen Deniz, ‘Asya kıtasının en iyi genç yeteneği’ unvanını elde etti. Malezya’daki yarışın birincisi ise Can Öncü oldu. Can, topladığı puanlarla genel klasmanın üçüncü sırasını kaptı. 2003 doğumlu kardeşlerin gelecekteki hedefi ise MotoGP.

Türkiye’nin gelecek vaat eden sporcularından olan 2003 doğumlu iki kardeş Can ve Deniz Öncü, iyi gidişe devam ediyor. Bu sezon Red Bull Rookies Cup’ta da mücadele eden ikili, ikinci durakları Asya Yetenek Kupası’nda tam anlamıyla şov yaptı.

Deniz Öncü, sezon başından beri gösterdiği istikrarlı performansını sürdürdü ve son Malezya ayağında dördüncü olarak kupaya uzandı. Son virajda yaşanan karmaşadan ustalıkla çıkan Öncü, daha önce Çin’deki iki yarışta ilk sırayı kimseye kaptırmamıştı. 156 puan toplayan genç ismin ardından genel klasmanın ikinci sırasında ise 155 puanla Haruki Nagochi yer aldı. Deniz Öncü’nün ikiz kardeşi Can Öncü de Malezya’da iki zafer birden elde etti ve podyumun son sırasını kaptı. Öncü, Rookies Cup’ta da ikinci olmuştu.

Yetenek Kupası’nın direktörü Alberto Puig de yarış sonunda, “Gerçekten heyecan vericiydi. Çok mutluyuz. Yarış zordu, bence önde gelen gruptaki tüm çocuklar iyi bir iş çıkardı. Birbirleriyle savaşıyorlardı ve sonunda Deniz Öncü fırsatını değerlendirdi ve şampiyon oldu. Tebrik ediyorum” açıklamasını yaptı.

Hedefleri MotoGP

İkili, verdikleri röportajda hedeflerinin MotoGP’ye katılmak olduğunu belirtmişti. Can Öncü, “Kategorilere sıra sıra devam etmek istiyoruz. Hedefimiz, önce Moto3, sonra Moto2, sonra da MotoGP” açıklamasını yapmıştı. Deniz ise “Ben başarılı olursam o da olur. Sürekli beraber gidersek çok mutlu olacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Başarıları saymakla bitmiyor

İkilinin, kariyeri boyunca birçok iyi derecesi bulunuyor. Can Öncü, 2015’te yapılan Avrupa SuperMoto Şampiyonası’nda ikinci olmayı başarmıştı. Ayrıca Türkiye’de Motocross ve Roadracing yarışlarında podyumun ilk sırasında yer almıştı. Deniz Öncü ise kardeşi Can’ın birinci olduğu Türkiye yarışlarında ikinci, Can’ın ikinci olduğu Avrupa yarışında ise birinci oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ