MENÜ

Avrupa'nın en ünlü takımları İzmir'de buluşacak

Altınordu Sportif Etkinlikler Yönetmeni Umut Köse, "Nisan ayında bir kez daha Avrupa futbolunun en ünlü takımlarıyla bir arada olacağız" dedi.

Avrupa'nın en ünlü takımları İzmir'de buluşacak

Futbolda 12 yaş altı takımlarının katılımıyla düzenlenen İzmir Kupası, 6-8 Nisan 2018’de Altınordu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Altınordu Sportif Etkinlikler Yönetmeni Umut Köse, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir Kupası’nın uluslararası düzeyde tanınan ve önemli bir marka olduğunu belirtti. Turnuvanın ilk olarak 2013’te yapıldığını hatırlatan Köse, şunları kaydetti:

"İlk kez sekiz takımın katılımıyla düzenlediğimiz organizasyon, kısa sürede Avrupa’nın en iyi 12 yaş turnuvaları arasına girdi. Katılan ekiplerin seviyesinin sürekli yükselmesi, organizasyondaki başarı ve alınan geri dönüşler, bunun en iyi göstergesi. İzmir, İzmir Kupası sayesinde bugüne kadar Ajax, Paris Saint Germain, Dinamo Kiev, Werder Bremen ve Sheffield United gibi birbirinden ünlü ekipleri konuk etmişti. Nisan ayında bir kez daha Avrupa futbolunun en ünlü takımlarıyla bir arada olacağız."

Yerli-yabancı 48 takımın katılacağı İzmir Kupası’na şimdiye kadar Almanya’dan Bayern Münih, İspanya’dan Athletic Bilbao, Atletico Madrid, Celta Vigo, Deportivo La Coruna, Hollanda’dan PSV Eindhoven, Portekiz’den Benfica, İngiltere’den Stoke City, Belçika’dan Gent, Hırvatistan’dan Dinamo Zagreb, Çekya’dan Sparta Prag ve Slavia Prag’ın yanı sıra Türkiye’den de Beşiktaş kayıt yaptırdı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ