MENÜ
Sponsorlu

Dev derbinin yorumları

Shell Helix sponsorluğunda düzenlenen yarışma sonunda Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için bilet kazanan okurlarımız, 90 dakikayı yorumladı.

Dev derbinin yorumları

Shell Helix sponsorluğunda düzenlenen yarışma sonunda Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için bilet kazanan okurlarımız, 90 dakikayı yorumladı Sosyal medya hesaplarından #yoladevamet etiketiyle takımlarına olan tutkuları ve yola çıkış hikayelerini paylaşan okurlarımız arasından Fanatik yazı işlerinin seçtiği 10 şanslı kişi derbiyi yerinde analiz etti.

Kemal Uğur Olcay

Dev derbinin yorumları



Öncelikle bu güzel organizasyon ve samimiyetiniz için çok teşekkür ederiz. Derbi için yorumum ise şu şekilde; Size eyyamcı bir hakemi anlatmak için kitap yazabilirim ama siz derbideki hakemi tarafsızca izlediyseniz eyyamın ne demek olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Bu kişiler futboldan uzaklaşmadığı sürece güzel oyun görmek mümkün değildir. Şimdi yabancı sınırı getirin, tahrik edin, saha kapatın, başarının önünü kesin, çirkeflik yapın ve bunları yaparken yüzsüzce mağdur edebiyatı uygulayın. Bugün bir kez daha Galatasaraylı olduğum için gurur duydum. Tüm ucuz oyunlara, senaryolara rağmen şampiyon olacağız.

Sercan Mete

Dev derbinin yorumları



Maçı yorumlarken oynanan futboldan bahsetmek isterdim fakat ne yazık ki, her zaman olduğu gibi hakem maçın önüne geçti. Bence Cüneyt Çakır oyunun hızını belirleyen adam oldu. Kötü futbolu yorumlamaya çalışırsak; her ne olursa olsun Galatasaray sahasındaki maça bu kadar gergin çıkmamalıydı. Galatasaray’ın aksine Fenerbahçe maça çok rahat çıktı ama Aykut Kocaman'ın savunma sevdası belki de son 20 dakika 10 kişi kalan rakibi karşısında alınabilecek galibiyetin önüne geçti. Tudor'un ise yapabilecek pek birşeyi yoktu, zorunlu değişiklik, kırmızı kart kozlarını açmasını engelledi. Bize maçı izleme fırsatı sunan Shell Helix ve muhteşem misafirperverliğiyle bizi ağırlayan Fanatik ailesine çok teşekkür ederim.

Zafer Durmaz

Dev derbinin yorumları



Her zamanki gibi güzel ve zevkli bir derbi izleyemedik. Türkiye’de hakemler bu şekil maç yönetirse, maçların zevki kalmaz. İşte o zaman istenmeyen saha olayları başlar, sahaya atılan yabancı maddelerden tutunda hakemlerin yaralanmaları ve hatta sahaya giren seyirciler gibi... Özellikle Cüneyt Çakır’ın Türkiye’de maç yönetmemesi gerekir. Hangi maç olursa olsun olan bitene karşın bu maçı kazanmalıydık ama olmadı. Her şeye rağmen lideriz. Önümüzde çok ciddi bir Trabzonspor deplasmanı var her şeyi bırakıp bu maça odaklanmalıyız.

Enis Rahmioğlu

Dev derbinin yorumları



Öncelikle Shell ve Fanatik Gazetesi’ne, bize yaşatmış olduğu bu güzel gece için çok teşekkür ediyorum. Galatasaray taraftarı olarak gereken desteği verdiğimizi düşünüyorum. Özellikle 3D koreografi harikaydı. Erken sakatlık ve hakem kararlarının maçın gidişatını etkilediğini düşünüyorum. Yine de son 20 dakika 10 kişi kalmamıza rağmen Aslanlar gibi koruduk kalemizi. Yenemiyorsan yenilmeyeceksin. Galatasarayımızı kutluyorum. Desteğe devam... (Hakemler hakkındaki düşüncelerimi saklı tutuyorum.)

Tolga Han

Dev derbinin yorumları



Derbi de beklenen oldu. Tiyatronun yazarı; Türkiye Futbol Federasyonu, başrol oyuncusu; Cüneyt Çakır muhteşem bir tiyatro izletti bizlere. Bu tiyatronun kazananı olamazdı. Çünkü son çoktan yazılmıştı. Her şey için ve bizlere güzel bir gün yaşattğınız için teşekkür ederim.

Ersen Refi

Dev derbinin yorumları



Maça fırtına gibi başlayan ve bu temposuyla oyunu domine edecek bir görüntü çizen Galatasaray, Fenerbahçe’nin Fernando ve Mariona’ya ilerde basarak oyun kurmasını engellemesi ve Fenerbahçe’nin kalabalık orta sahası içerisinde Belhanda ve Feghouli’nin etkisiz kalması sonucu seyir zevkinden uzak ve adına yakışmayan vasat bir derbi akşamı oldu. Ayrıca Latovlevichi’nin vizyon ve yetenek olarak şu anki Galatasaray kadrosunda Linnes’in yerine tercih edilme sebebini ve vasat Feghouli’nin yerini Rodrigues’e neden bırakmadığını anlayabilmek mümkün değil. 10 kişi kalmış Galatasaray karşısında skora razı bir Aykut Kocaman ise tartışılacak başka bir konu. Maçtan önce Aykut Kocaman ve Cüneyt Çakır'a bu skor teklif edilseydi düşünmeden kabul ederlerdi. Çakır, dünyada göğüs kabartan ama Türkiye’de başımızı öne eğen cinsten.

Hasan Bayram

Dev derbinin yorumları



Ben de her futbolsever gibi Galatasaray-Fenerbahçe maçını bekledim. Ama ne yazık ki beklediğimiz gibi bir maç olmadı... Gerek Fenerbahçe’nin beraberliğe gelmesi, gerek Tudor’un yanlış değişiklikler yapması, gerek ise Cüneyt Çakır'ın Galatasaray'a kart gösterme bağımlılığı... Dün oynanan maçta daha doğrusu oynanmaya çalışan maçta, geride kalan 8 haftada Galatasaray’ın ortaya koyduğu futbol ile yakından uzaktan alakası yoktu. Ben hakemin vermediği penaltıda değilim. Takım yeri geldiğinde hakemi de yenebilecek güçte olduğunu, bu sezon ve ondan önceki sezonlarda da bütün herkese gösterdi. Dün de bunu bekledik. Hakem hataları illa ki olacak ama iyi gideni durdurmaya çalışan hakemlerle olmaz. Dün statta maçı izlerken Beşiktaş-Trabzonspor maçı geldi aklıma. O maçta da aynen bu şekilde; Bordo-Mavililer topa her müdahale ettiğinde 'faul' ve 'kart' ile geliyordu hakem Fırat Aydınus. Yani her zaman oynanan bir oyun var. Bunu herkes görebiliyor. Bu sezon şampiyon olacağız; ama farkla ama kafa kafaya ama oyunları yenerek. Türkiye’de futbol Galatasaray'a karşı oynanan bir oyundur. 8 puana selam dur. Hedef 21 puan. Son olarak da yeter diyoruz Yıldırım Demirören yeter... Fanatik Gazetesi ve Shell Helix bünyesine teşekkür ediyorum. Böyle bir organizasyon yaptıkları için. Mehmet Demirkol, Yalçın Uygun, Yasin Cam, Saycan Sayım ve tabi ki Can Tongo ve diğer değerli arkadaşlara ayrıca teşekkür ediyorum, güzel muhabbetleri ve ilgileri için. İyi ki varsınız... İyi ki Galatasaraylıyım...

Cenk Yerli

Dev derbinin yorumları



Maçın öncesinde Tudor'un 8 hafta boyunca oynanan taktiği değiştirmesini, takımın düzenini bozmuş olabileceğini düşündüm. Ve maalesef öyle de oldu. Etkili başlayamadık. Bireysel oyuna döndü. Mariano ve Feghouli’yi kullanmaya çalıştık sadece. Fenerbahçe etkisizdi, bir kaç pozisyon dışında kalemize doğru dürüst gelemediler. 1 puan için fazla ileri gitmediler. Cüneyt Çakır maça Galatasaray’a puan kaybettirmek için gelmiş gibiydi. Çok ağır kararlar verdi. Her faulümüze, uyarısız direkt sarı kart verdi. Sonra en büyük iki hatayı yaptı. Herkesin net gördüğü iki penaltıyı vermedi. Bence kendisi de gördü ama veremedi. Yapacak bir şey yok artık Fenerbahçe’nin ve Cüneyt Çakır’ın istediği oldu. Ama puan farkı aynı şekilde devam ediyor. Bu maçtan güzel dersler alınıp Trabzonspor maçına en iyi şekilde çıkılmalı.

Uğur Aydın

Dev derbinin yorumları



Derbide müthiş atmosfer vardı. Bana göre Tudor, 3'lü defans anlayışı ve oyuncu değişiklikleri ile sınıfta kaldı. Aykut Kocaman ise savunma futbolundan, Galatasaray 10 kişi kalmasına rağmen vazgeçemedi. Futbol adına konuşulacak pek birşeyin olmadığı derbide her zamanki gibi maçın yıldızı yine hakem Cüneyt Çakır oldu. Verdiği ve vermediği kararlala maça damga vurdu... Bizler de futbolsever olarak bundan sonra Türk hakem sınırı istiyoruz! Dipnot: Hasan Ali'nin pozisyonu uzayda bile olsa penaltı.

Buğra Gürler

Dev derbinin yorumları



İki takımın da kötü futbolundan ziyade, sonuca doğrudan etki eden hakem hatalarıyla dolu bir derbi izledik. Yabancı sınırlamasının yanında lig kalitesini arttırmak isteyen, Türk Futbolu’nu kendi çıkarlarına hizmet olarak kullanan zihniyete karşı yabancı hakem uygulamasını ciddi ciddi tartışır vaziyetteyiz. Galatasaray kazansa, fark 11 puan olacak, Cüneyt Çakır’ın ‘görmediği’ 2 net penaltı ve hatalı kararları sonrasında beraberlikle sonuçlandı. Bir haftadır ligde puan farkı iyiden iyiye açılacak diye yapılan algı ve konuşmaların sonucu direkt olarak sahaya yansıdı. Tribünlerin iyi başlayıp kötü bitirdiği, takımların kötü başlayıp kötü bitirdiği maçlardan bizler yorulduk. Oyunu hakkaniyetli yöneten ve doğrudan yalnızca futbola odaklanmış oyuncu-yönetim kadroları görmek istiyoruz artık. Bize bu heyecanı başından sonuna kadar yaşatan Fanatik & Shell Helix ortaklığına ayrıca teşekkür ederim. Daha güzel ve daha adil bir futbol için el ele veren herkesin kirli elleri temizlemesi dileğiyle.

YORUM YAZ