MENÜ

Abdullah Avcı: Bir puan bugün için yeterli değil

Başakşehir teknik direktörü Abdullah Avcı, Beşiktaş maçının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Abdullah Avcı: Bir puan bugün için yeterli değil

Süper Lig'de 9. haftanın kapanış maçında Beşiktaş, sahası Vodafone Park'ta Medipol Başakşehir'i konuk etti. Ligde oynadığı son 3 maçta yalnızca 1 puan alabilen Kartal, Başakşehir karşısında da umduğunu bulamadı. 90. dakikadan sonra gelen karşılıklı goller sonucu maç 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Mücadelenin ardından Başakşehir teknik direktörü Abdullah Avcı mücadeleye dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

İşte Avcı'nın açıklamaları:

"Top 61 dakika oyunda kalmış, 24 faul olmuş. Bunlar güzel şeyler.Büyük takım gibi topa sahip olma konusunda çalıştığımız opsiyonlar vardı. İlk yarıda da top büyük oranda bizdeydi. Bir puan, bugünkü oyunumuz karşısında yeterli değil."

"Kazanmak için gelmiştik, kazanmaya da çok yakındık. Ama bu oyun, böyle bir oyun. Duran top, kaliteli bir ayak kullandı. Kazanmak için gelmiştik, kazanmaya çok yakındık ama bu oyun böyle bir oyun. Bardağın dolu tarafı, oyun gücümüz oldu."

"Rotasyonlar yapıldığında eleştiriler olabiliyor. Karabük maçında da rotasyon yapmıştım ama o zaman hiç ses çıkmadı. Biz 22-23 eş değerde oyuncu grubuna sahip bir takımız. Haftanın bazı günleri testler yapıyoruz, sakatlanma sınırında olanlar olabiliyor. Edin Visca serumlu, Emre sakat, Mahmut'un spazmı vardı. Biz bir plan yaptık ve Hoffenheim karşısında bu doğrultuda sahaya çıktık. Üç senedir yakaladığımız ivme var, bunu içinde kalmak önemli. Bugün kaybetseydik, hiçbir şey olmazdı, Beşiktaş 1 puan önümüze geçerdi."

"Daha 9'uncu hafta lütfen senaryolar kurmayalım. Ben ve ekibim detaylı hazırlanıyoruz. Rakibe karşı analizler üzerinden çalışıyoruz, savunmamız aynıydı. Orada da rotasyon yapabilirdim. Biz bir sonraki değil, her zaman önümüzdeki maçı düşünürüz. Bugün oynayanlar, sonradan girenler milli takım oyuncuları. Gökhan İnler, Beşiktaş'ta oynamıyor diye eleştiriliyordu, biz bugün rotasyon oyuncusu diyoruz."

'Harika bir üstünlüğümüz vardı'

"Ligin en geniş alanda oynayan, bireysel oyuncu zenginliğine sahip, en fazla orta yapan ve kafa şutu atan takımı ile karşılaştık. Topa daha fazla sahip olmak istedik. Beşiktaş'ın önde kalan oyuncularını geriye koşturabilmek ve Pepe tarafına baskı yapıp, Quaresma'nın tarafını daraltmak istedik. Düşen topların çoğunu aldık. Bloklar arası mesafelerin geniş olduğu yere Mossoro ve Adebayor'u sokmaya çalıştık. Kenar ortalardan 3 tane vurdurduk, 1'i gol oldu. Harika bir oyun üstünlüğümüz vardı"

(ÖZET) Beşiktaş-Başakşehir maç sonucu: 1-1


Haberin Devamı
YORUM YAZ