MENÜ

Olympiacos: 80 - Unicaja Malaga: 75

Geçen hafta bir başka İspanyol temsilcisi Baskonia'yı mağlup ederek EuroLeague'de yeni sezona başlayan Olympiacos, bu hafta da Unicaja Malaga'yı yenmeyi başardı.

Olympiacos: 80 - Unicaja Malaga: 75




THY EuroLeague'de sezona iki iç saha maçı üst üste oynayarak başlayan Olympiacos, ilk maçında Baskonia'yı 75-64 mağlup etmeyi başarmıştı. İkinci maçlarında ise bir başka İspanyol ekibi Unicaja Malaga'yı 80-75 ile geçtiler.

Maça Papapetrou-Milutinov ikilisiyle etkili başlayan ev sahibi Olympiacos, ilk beş dakikalık bölümü 16-4 üstünlükle geçmeyi başardı. Hollis Thompson ile bir üçlük daha bulan Yunan ekibi, 4:12 kala 19-4 üstün olan taraftı. Kalan sürede pota altı oyuncuları Giorgi Shermadini, Dejan Musli ve James Augustine'den basketler bulan Unicaja Malaga farkı az da olsa indirmeyi başararak çeyreği 21-11 geride kapattı.

İkinci çeyreğe Janis Strelnieks'in basketleriyle başlayan Olympiacos, ilk beş dakikalık bölümde 31-20 üstün olan taraftı. Fakat çeyreğin sonlarında yine uzunu Dejan Musli ile etkili olan Malaga, farkı azaltmayı başardı ve ilk yarı 37-33 sona erdi.

İlk iki çeyrekte olduğu gibi Olympiacos üçüncü çeyreğe de etkili başlayan taraftı. Hollis Thompson'dan üst üste sayılar bulan ev sahibi ekip çeyreğin ilk beş dakikalık bölümünde farkı 10 sayıya kadar çıkardı. Bu kez çeyreğin son bölümünde de farkı koruyan Yunanistan ekibi üçüncü çeyreği 59-47 önde kapattı.

Son çeyrekte Olympiacos'un ilk dakika içinde bulduğu basketler farkın 15 sayıya çıkmasını sağladı. Fakat maçın ilk beş dakikalık bölümü geride kalırken Malaga, skoru 68-64'e getirmeyi başardı. Maçın son iki dakikalık kritik bölümüne de 71-68'lik skorla girildi. Kritik anlarda Printezis ve Mantzaris ile isabetler bulan ev sahibi ekip son 41 saniyelik bölüme 78-71 üstünlükle girmeyi başardı. Kalan bölümde serbest atış çizgisinden bulunan sayılar skorda büyük bir değişim yaratmadı ve karşılaşma Olympiacos'un 80-75 üstünlüğü ile noktalandı.

Toplam takım halinde 80 sayı atan Olympiacos'ta sadece iki isim çift haneli skorlara çıktılar. Hollis Thompson, 15 sayıyla takımının en skorer ismi olurken Nikola Milutinov da maçı 12 sayıyla noktaladı.

Unicaja Malaga cephesinde ise Ray McCallum ve Dragan Milosavljevic 14'er sayıyla takımlarının en skorer isimleri oldular.

Haberin Devamı
YORUM YAZ