MENÜ

Maccabi Fox Tel Aviv: 74 – Baskonia Vitoria Gasteiz: 68

EuroLeague’de Maccabi Tel Aviv, ilk iç saha maçında Baskonia’yı mağlup ederek ilk iki haftayı galibiyetle geçmeyi başardı.

Maccabi Fox Tel Aviv: 74 – Baskonia Vitoria Gasteiz: 68

THY EuroLeague’de tarihinin en kötü sezonlarından birini geride bırakan Maccabi Fox Tel Aviv, 2017-18 sezonuna Baskonia’yı da 74-68 mağlup ederek çok iyi bir giriş yaptı.

İlk hafta Brose Bamberg’i deplasmanda mağlup eden Maccabi, sahasındaki ilk maçta Baskonia’ya karşı maça pek de iyi bir başlangıç yapamadı. Fakat çeyreğin sonlarında Norris Cole’u devreye sokan Maccabi, ilk çeyreği 19-16 önde geçmeyi başardı. NBA’den transferi Norris Cole’un ikinci çeyreğin başındaki etkili oyunuyla üstünlüğünü daha net ortaya koyan Maccabi, çeyrek genelinde performansını sürdürürken ilk yarıyı 39-30 önde tamamladı.

Üçüncü çeyrekte Baskonia’nın başarılı performansı son çeyrek öncesi farkın 3’e kadar inmesini sağladı. 56-53 Maccabi üstünlüğü ile girilen son çeyrekte ev sahibi ekip kritik son anlarda üstünlüğü elden bırakmayarak maçı 74-68 kazandı.

Maccabi Tel Aviv’in NBA’den transferi Norris Cole 24 sayıyla maçın en skorer ismi olurken geçtiğimiz sezonu Anadolu Efes’te geçiren DeShaun Thomas da 17 sayıyla maçı tamamladı. İlk haftanın EuroLeague’deki MVP’si Pierre Jackson ise maçı 5 sayıyla tamamlayabildi.

Baskonia cephesinde ise Rodrigue Beaubois 24 dakikada 22 sayı üreterek takımının en skorer ismi oldu. Ilimane Diop 12, Tornike Shengelia da 11 sayıyla takımın öne çıkan isimleri oldular.

Haberin Devamı
YORUM YAZ