MENÜ

Kızılyıldız: 90 - Barcelona Lassa: 82

Kızılyıldız, EuroLeague'deki ilk iç saha maçında Barcelona Lassa'yı mağlup etmeyi başardı.

Kızılyıldız: 90 - Barcelona Lassa: 82




THY EuroLeague'de iç sahadaki ilk maçına çıkan Kızılyıldız, güçlü rakibi Barcelona Lassa'yı 90-82 mağlup etmeyi başardı.

Kızılyıldız, sahasındaki ilk EuroLeague maçına Barcelona karşısında oldukça etkili bir başlangıç yaptı. Hızlı hücumlarda bulduğu basketlerle Kızılyıldız, ilk çeyreğin beş dakikalık bölümünü 15-10 önde geçmeyi başardı. Lessort ve Dobric'ten gelen basketlerle Kızılyıldız, 20-10 ile farkı daha da arttırdı. Çeyreğin sonlarında Barcelona'nın Ante Tomic'i kullanma çabasına rağmen Kızılyıldız çeyreği 24-13 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte daha önce Türkiye'de forma giymiş isimler Taylor Rochestie ve Milko Bjelica ile etkili olan Kızılyıldız, devreyi de 44-32 önde geçen taraf oldu.

İlk yarı sonunda Kızılyıldız'da Taylor Rochestie 12 sayı üretirken, Bjelica da 10 sayıyla oynadı.

Barcelona cephesinde ise ilk yarının en etkili ismi ilk haftanın yıldızı Kevin Seraphin oldu. Fransız oyuncu devreyi 12 sayıyla tamamladı.

Üçüncü çeyreğin başında ilk yarıda olduğu gibi Barcelona, Kevin Seraphin'i etkin kullanmaya çalışsa da savunmada Lessort-Rochestie ikilisinin etkinliğini sınırlamakta zorlandı. Çeyreğin ilk beş dakikalık bölümü 55-43 Kızılyıldız üstünlüğü ile geçildi. Çeyreğin son bölümünde Thomas Heurtel'i devreye sokan Barcelona, farkı azaltarak periyodu 62-57 geride kapattı.

Son çeyreğe Dobric'ten üst üste üçlükler bularak başlayan Kızılyıldız 7:36 kala 70-59 ile farkı 11 sayıya kadar çıkarmayı başardı. Fakat daha sonra önemli bir geri dönüşe imza atan Barcelona 3:15 kala skoru 79-78'e getirdi. Fakat kalan sürede Kızılyıldız reaksiyon göstererek maçı 90-82 kazanan taraf oldu.

Kızılyıldız'da ligimizden tanıdığımız isimlerden Milko Bjelica 23 sayıyla maçın en skorer ismi olurken Taylor Rochestie de 22 sayı, 7 asist ile maçı tamamladı.

Barcelona Lassa cephesinde ise Fransız oyuncular Kevin Seraphin 16 sayıyla en skorer isim olurken, eski Efesli Thomas Heurtel de 14 sayı, 11 asist ile maçı tamamladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ