MENÜ

Khimki Moskova: 85- Zalgiris Kaunas: 77

Fikstür avantajıyla sahasında üst üste ikinci maçını oynayan Khimki Moskova, konuk ettiği Zalgiris Kaunas'ı 85-77 mağlup etti.

Khimki Moskova: 85- Zalgiris Kaunas: 77




Khimki Moskova, yeniden döndüğü EuroLeague'e Zalgiris'i de mağlup ederek üst üste iki iç saha maçında iki galibiyet ile başladı. Khimki, Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas'ı 85-77 mağlup etti.

Maça pota altından bulduğu basketlerle Litvanya ekibi Zalgiris 0-6 üstünlükle başladı. Fakat çeyreğin ilerleyen bölümünde yıldızı Alexey Shved'i devreye sokan Khimki, Rus yıldızından bulduğu üçlüklerle skorda öne geçmeyi başardı. Geçtiğimiz haftanın yıldızı Thomas Robinson'ın oyuna girer girmez yarattığı fark ile avantaj sağlayan Khimki, çeyreği 21-15 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Thomas Robinson ve James Anderson'dan bulduğu basketlerle başlayan Khimki, çeyreğin ilk dakikası sonunda 26-15 ile 11 sayı farkı yakaladı. Çeyreğin ilk beş dakikalık bölümünü de ev sahibi Khimki 36-25 önde geçti. Çeyreğin son bölümünde Jankunas'ın sayılarına Malcolm Thomas ile karşılık veren Khimki, devreyi 46-36 önde tamamladı.

İlk yarı sonunda Khimki'de Alexey Shved 12 sayıyla takımının en skorer ismi olurken Thomas Robinson da ilk yarıyı 11 sayı, 6 ribaunt ile tamamladı.

Zalgiris cephesinde ise Paulius Jankunas 16 sayı, 5 ribaunt ile ilk yarının en etkili ismi oldu.

Üçüncü çeyreğin ilk bölümü iki takımın karşılıklı basketleri ile geçildi. Malcolm Thomas'ı etkili kullanan Khimki'ye karşı Brandon Davies ile sayılar bulan Zalgiris ilk beş dakikalık bölümü 54-42 geride geçti. Kalan bölümde Khimki Anthony Gill ile basketler bulurken pota altı ikilisi Kavaliauskas ve Aaron White ile sayılar bulan Zalgiris, çeyreği 63-53 geride kapattı.

Khimki, son çeyreğe Stefan Markovic ve Thomas Robinson'dan bulduğu basketlerle etkili başladı. 8:35 kala 68-53 ile farkı 15 sayıya çıkardılar. Jankunas ve Aaron White ile etkili olan Zalgiris çeyreğin ilk beş dakikalık bölümü geçilirken farkı azaltmayı başardı ve skoru 73-66'ya getirdi. Kalan bölümde Zalgiris'in çabalarına rağmen Khimki, Rus oyuncuları Monya ve Shved'in basketleriyle farkı korumayı başardı ve maçı 85-77 kazandı.

Khimki'nin bu sezon NBA'den transferi Thomas Robinson ilk haftadaki başarılı performansını sürdürdü ve 19 sayı, 10 ribaunt ile takımının en etkili ismi oldu. Rus yıldız Shved de maçı 16 sayıyla tamamladı.

Zalgiris'te Paulius Jankunas 24 sayı, 8 ribaunt ile maçın da en skorer ismi olurken Aaron White da 16 sayı, 8 ribaunt ile maçı tamamladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ