MENÜ

ATDSK Başkanı Keskin: Tenisin merkezi Adana

Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü (ATDSK) Başkanı Ali Refah Keskin, Türkiye’nin başarılı raketlerin çıktığı Adana’nın iklim şartları ve fiziki şartlar da dikkate alındığında Türkiye’nin tenis merkezi konumunda olduğunu söyledi.

ATDSK Başkanı Keskin: Tenisin merkezi Adana

ATDSK Başkanı Keskin, gazetecilerle bir araya geldi. Başkan Keskin, ATDSK olarak son yıllarda Türk Tenisi’nin gelişimine katkı sağlayacak önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirterek, “Yönetime geldiğimiz günden bu yana ATDSK’nın Türkiye’nin bir numaralı kulübü olacağını söyledik. Türkiye’nin gerçekten bir numaralı kulübüyüz. Ancak bizim gerçekte yapmak ve duyurmak istediğimiz kulübümüz değil, Adana’dır. Adana, iklimiyle, şartlarıyla, ulaşım kolaylığıyla, tesisleri açısından sadece tenis değil, her spor için her türlü spor etkinliğine müsait bir ilimizdir” dedi.
Yeni yılda da yeni kort toprak yapımı ile yatırımı sürdüreceklerini bildiren Keskin, şöyle konuştu:

“Tenisteki en büyük avantaj ise Adana’mızın iklimi ve sahip olduğumuz tesislerimizdir. 2 kapalı sert kort, 8 açık sert kort ve 4 toprak ile 14 kortumuzda 5 yaşından 80 yaşına kadar her yaştan tenisçilerimiz spor yapıyorlar. Fitness salonumuz, saunamız ile birlikte sporcularımıza dört dörtlük hizmet veriyoruz. Yılın 12 ayı tenis oynanabilecek tek şehir Adana’dır. 1969 yılından bu yana 20 dönüm alanda tenis sporu üzerine hizmet veren tek kulübüz. En soğuk kış günlerinde dahi milli takım antrenmanlarını Adana’da yapmanın önemine de dikkat çekmek istiyoruz.”

Ali Refah Keskin, bacasız sanayinin kent için avantajları dikkate alındığında Adana için spor turizmi, tenis turizminin de çok önemli olduğunu ifade ederek, “Adana tenis turizmi açısından önemli tesislere ve imkanlara sahiptir. Biz kulüp olarak nisan ayında 14 Yaş Ulusararası Tenis Turnuvası’nda 30’ya yakın ülkeden 120 tenisçiyi, onların yanında ailelerini ve antrenörlerini Adana’da misafir ediyoruz. Bu turnuvaların sayısının artırılması, Adana’da tenis kamplarının yapılması, tenis milli takımımızın da tesislerimizde kamp yapması hem kentimiz için bir önemlidir, hem de onları izleyen, kulübümüz altyapısında yetişen tenisçileri motive etmek açısından da değerlendirildiğinde Türk Tenisi’ne de bir katkıdır. 2018’de federasyonumuzun da desteğiyle WTA ve ATP’de üst sıralarda oynayan ünlü raketleri de Adana’da misafir etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

ATDSK Tesisleri’ndeki toplantıya Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Adana Şube Başkanı Mustafa Boz da katıldı.

İHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ