MENÜ

Tudor'dan sürpriz hazırlığı

Pazar günü yaşanabilecek tüm senaryoları gözden geçiren ve maçı kafasında oynayan Tudor, son antrenmanda 3’lü savunma organizasyonu denedi. Geride Maicon, Serdar, Denayer üçlüsünü kullanan Hırvat hoca, kanatları Mariano ve Tolga’ya teslim ediyor.

Tudor'dan sürpriz hazırlığı

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor’dan sürpriz hazırlığı... Cim Bom’un başında ilk büyük zaferine pazar günkü Fenerbahçe derbisinde imza atmak isteyen Hırvat hoca, maçı adeta kafasında oynuyor ve tüm senaryoları gözden geçiriyor. 39 yaşındaki çalıştırıcı son antrenmanda 3’lü savunma deneyerek aklında farklı bir plan olduğunu ortaya koydu.

Tudor’un bu düzeni maçın ilerleyen bölümleri için mi düşündüğü, yoksa karşılaşmaya doğrudan böyle mi başlayacağı henüz belli değil. Çünkü son karar yarın akşamki kamp öncesi yapılacak taktik provada verilecek. Ancak uygulanan son kurguya göre, geride Maicon, Serdar Aziz ve Denayer üçlüsü görev yapacak.

3-4-3’e yakın bir düzen

Üçlü savunmanın kanatlarında Mariano ve Tolga yer alacak. İki oyuncu da kendi koridorunu boydan boya kullanarak hem defansa hem de hücuma destek vermeye çalışacak. Orta sahanın merkezinde yine Fernando ve Ndiaye ikilisi olacak. Bu açıdan bakıldığında oyun sistemi 3-4-3’e daha yakın görünüyor. Hücum hattında Feghouli sağda, Belhanda solda, Gomis de ileri uçta şans bulacak. Ancak Feghouli ve Belhanda ikilisi, Gomis’e daha yakın oynayarak sürekli ceza sahasına girmeye çalışacak.

‘10 saniye içinde topu kap’

Bu oyuncular içeri kat ettiğinde, Tolga ve Mariano da çizgiden destek vererek ofansı kalabalık tutacak. Böylece ikinci ve üçüncü bölgedeki baskı önde başlayacak. Galatasaraylı oyuncular, top Fenerbahçe’ye geçtiğinde 10 saniye içinde meşin yuvarlağı geri kazanmayı hedefliyor. Florya’daki taktik idmanlar da genellikle bu plan üzerinden uygulanıyor.

Mehmet Demirkol: Bunu söyleyeceğimi hiç düşünmezdim ama...


Haberin Devamı
YORUM YAZ