MENÜ

Luigi Datome: Milli Takıma gitmeyeceğim

Fenerbahçe Doğuş'un yıldız ismi Luigi Datome, Dünya Kupası Elemeleri için İtalya'dan aldığı daveti yaptığı bir açıklamayla reddetti.

Luigi Datome: Milli Takıma gitmeyeceğim

Milli takımlar, Dünya Kupası Elemeleri için kadrolarını bir bir açıklayıp THY EuroLeague oyuncularını davet ederken ilk 'ret' Gigi Datome'den geldi.

Fenerbahçe Doğuş'un yıldız ismi yaptığı açıklamada özetel şu ifadelere yer verdi:

"2019 Dünya Kupası Eleme maçlarında yer almayacağım. Oynamayacağım çünkü kışın düzenlenen pencereler kötü bir fikir. Fenerbahçe'ye (ki onlar benim milli takıma gitmeme engel olmuyor) bağlılığım var. Euroleague'deki sıralamamızı ve takımımızın sezonunu etkileyecek önemli maçlarda yer almam gerekiyor. Sadece ben değil Fenerbahçe Melli, Sloukas, Kalinic, Guduric, Melih, Dixon, Sinan, Barış ve Vesely'den yoksun olabilir.

Eleme maçlarından para kazanacak olan FIBA, kendilerine ödeme yapan kulüplerinden vazgeçip geleceği elemeler düzenliyor. FIBA'nın tekliflerinin her okuduğumda daha çok şaşırıyorum. Son teklife göre:

Pazar günü yerel lig,

Salı THY EuroLeague,

Cuma ve Pazar milli takım,

Çarşamba Euroleague oynamamız gerekiyor.

Bu Kasım ayında olacak olan. Şubat ayında bir de 3 maç oynayabileceğin kupa haftası var.

Seyahatleri de düşününce oyuncudan performans beklemek mümkün değil. Sakatlıkları hiç saymıyorum.

Futbolda da aynı şeyi yapıyorlar diyorlar ama orada FIFA en güçlü organ ve NBA gibi farklı bir organizasyon yok. Üstelik Şampiyonlar Ligi 13 maç, Euroleague 30-37 maç arası.

Ne bana, ne Fenerbahçe'ye ne de milli takımıma bu yeni formül için ne düşündüğümüz sorulmadı. Oyuncular bu karar mekanizmasının içinde yer almalı.

Basketbol her zaman en iyi ürünüyle sahada olmalı. NBA ve THY EuroLeague oyuncuları olmadan bu gerçekleşemez. Basketbol için iyi bir durum değil bu.

Bu bir güç savaşı. İki ateş arasında kalıp karar vermesi gerekense oyuncular. Bu çılgınlık."

Haberin Devamı
YORUM YAZ