MENÜ

Beşiktaş tarih yazdı! Beşiktaş(BJK) puan durumu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6. maçlar sonunda grup maçları serüveni tamamlandı. Temsilcimiz Beşiktaş, G Grubunu lider bitirdi ve son 16'daki rakibini beklemeye başladı. Beşiktaş Şampiyonlar Ligi puan durumu ve muhtemel rakipleri ile detaylar haberimizde...

Beşiktaş tarih yazdı! Beşiktaş(BJK) puan durumu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6. maçlar oynandı ve grup maçları serüveni tamamlandı. Temsilcimiz Beşiktaş adeta tarih yazdı ve Monaco, Leipzig ve Porto'nun olduğu grupta 14 puan toplayarak grubunu lider bitirdi.

İlk maçında Porto deplasmanında harika bir futbol ortaya koyan ve 3-1'lik galibiyet elde eden Beşiktaş, ikinci maçında RB Leipzig'i 2-0 yenerek grupta liderlik koltuğuna yerleşti. Kara Kartal, üçüncü maçında Monaco'yu deplasmanda 2-1 yenerek 3'te 3 yaptı ve ilk defa bir Türk takımı Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk defa gruplara üç galibiyetle başladı. Siyah-Beyazlı ekip dördüncü hafta karşılaşmasında ise Monaco ile 1-1 berabere kaldı. Gruptan lider çıkmak için 1 puana ihtiyacı olan Beşiktaş, Porto ile 1-1 berabere kaldı grubunu lider bitirmeyi garantiledi. Kartal, tarihinde ilk kez Devler Ligi'nde gruptan çıkarken, 6. ve son maçta formalite maçında Leipzig'i 2-1 mağlup etti ve 14 puan ile grubunu nağmağlup bitirdi.

İlk kez gruptan çıktı

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda topladığı 14 puan ile Beşiktaş, tarihinde ilk kez gruptan çıktı. Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda 7. kez mücadele eden siyah-beyazlı ekip, önemli bir başarıya imza attı. Daha önce gruplardan çıkma başarısı gösteremeyen Beşiktaş, bu sezon grubundaki 6 maçta 4 galibiyet ve 2 beraberlikle 14 puan topladı ve adını üst tura yazdırdı. Siyah-beyazlı ekip, tarihinde ilk kez üst turda yer alma hakkı da elde etti.

G Grubu puan durumu

1- BEŞİKTAŞ 14

2- Porto 10
3- RB Leipzig 7
4- Monaco 2

Haberin Devamı
YORUM YAZ