MENÜ

Son karar Rıza Çalımbay

Fatih Terim’den olumsuz geri dönüş alan, Prosinecki’den ise yüksek maaş isteği nedeniyle vazgeçen Trabzonspor, Rıza Çalımbay’da karar kıldı. Taraflar yapılan ilk görüşmede 1.5 yıllık sözleşme için prensipte el sıkıştı.

Son karar Rıza Çalımbay

Akhisar Belediyespor hezimetinin ardından Ersun Yanal’ın biletini kesen Trabzonspor Yönetimi, yeni hocasını büyük ölçüde kesinleştirdi. İlk olarak A Milli Takım’dan ayrılan Fatih Terim ile temas kuran, ancak tecrübeli hocadan “Dinlenmek istiyorum, teklifiniz için teşekkür ederim” cevabı alan Bordo-Mavililer, sonrasında Prosinecki ile masaya oturdu. Daha önce Kayserispor’u çalıştıran ve şu anda da Azerbaycan Milli Takımı’nın başında olan Hırvat teknik adam, yönetimden yıllık tam 2.5 milyon Euro yani 10 milyon TL’nin üzerinde bir para istedi. Transfer ve yardımcı ekibiyle ilgili de ağır istekleri bulunan Prosinecki’den Başkan Muharrem Usta vazgeçti. Teknik direktör arayışlarında tek yetki Asbaşkan Ahmet Çubukçu’ya verilirken, Çubukçu Rıza Çalımbay ile görüştü.

Bu hafta sahada

Taraflar arasındaki ilk toplantıdan olumlu sonuç çıkarken, prensipte anlaşma sağlandı. Rıza Çalımbay, sezon sonuna kadar 1 milyon Euro maaş alacak. Sözleşme süresi ise 1.5 yıl. Son olarak Antalyaspor’u çalıştıran Çalımbay’ın, cumartesi günkü Yeni Malatyaspor maçında Bordo- Mavili takımın başında olması bekleniyor. Yardımcılarından biri de Orhan Çıkrıkçı.

12 yıl sonra büyük takımda

Beşiktaş’ın efsane oyuncularından biri olan Rıza Çalımbay, 2004- 2005’te Del Bosque’nin yerine Kartal’ın başına sezonunun 18. haftasında geçti. 29 puanla aldığı Beşiktaş, lig sonunda şampiyon Fenerbahçe’nin 11 puan gerisinde kalarak, sezonu 4. tamamladı. 2005-2006 sezonunda Rıza Çalımbay ile yola devam eden Siyah-Beyazlılar, 9. hafta sonunda kazanılan 12 puanla 7. sırada yer bulmuş ve yollar ayrılmıştı. Rıza hoca, 12 yıl sonra bir diğer büyüğün yani Trabzonspor’un teknik direktörü olacak.

Sadece stoper istedi

Mevcut kadronun özellikle orta saha ve hücum anlamında çok iyi isimlerden kurulu olduğunu belirten Rıza Çalımbay, Asbaşkan Ahmet Çubukçu ile yaptığı görüşmede sadece savunmaya transfer istedi. Ersun Yanal’ın da her fırsatta söylediği gibi stoper bölgesinde sıkıntı olduğunu belirten Çalımbay, bu bölgeye nokta atışı takviye yapılması gerektiğini iletti. Hali hazırda yönetimin de bir süredir bu konuda çalışması bulunuyordu. Mevcut listedeki isimlerden biri veya ikisi için karar verilecek.

Antalya’yı kurtardı ama

Süper Lig’de göreve geldiği hemen her takımda başarılı olan Rıza Çalımbay, son olarak geçtiğimiz sezon Antalyaspor’da mucizeye imza attı. 6. haftada 2 puanda aldığı Antalyaspor’u sezon sonunda 5. sıraya kadar taşıyan Rıza Çalımbay, bu sezon ise istediğini yapmadı. Güney ekibinde transferler Rıza hocanın raporu dışında yapılırken, başarılı hoca 5. haftadaki Kayseri yenilgisinin ardından istifa etti. Antalya, Çalımbay yönetiminde bu sezon çıktığı 5 maçta 2 yenilgi, 3 beraberlik almıştı.


Gerard Pique'nin eşi Shakira: Futbolcular paralı asker

Haberin Devamı
YORUM YAZ