MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın Diyarbakır at yarış tahminleri

Diyarbakır at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın Diyarbakır at yarış tahminleri

17 Ekim Pazartesi Diyarbakır at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.


ALTINKRAL çok formda

1.AYAK: Diyarbakıra geldikten sonra burada yaptığı yarışlarla istikrar abidesi sözünü hemen üzerine yapıştıracağım HASAN BABA, ilk şans verdiğim isimdir. Yeniden etkili binicisine dönüyor, ki pilotuyla koştuğu üç yarışının ikisinde ikinci kalmıştı, özellikle bir önceki yarışında ‘’Destanağa’’ arkasına yaptığı ikinciliğinde arkasına aldığı atları düşünürsek bu grupta kazanması en yüksek ihtimalli isimdir. Verdiği aradan sonra üst üste yarışlar koşarak form tutmaya çalışan, ve özellikle son startında artık olmuş görüntüsü veren, uzun düzlük sprint yeteneği bulunan sallı atlardan BAYRAMOĞLU, ikinci şans verdiğim isim olup, 8 ay aradan sonra katıldığı ters mesafedeki yarışında elde ettiği ikincilik kazanmış kadar kıymetli olan, uzunlarda daha etkili olduğunu düşündüğüm, ki önden önce katıldığı yarışlarda elde ettiği ikincilikler hep uzunda olan artan kondüsyonuyla bugun ilk yarışını kazanabilecek durumdaki ÖZTÜRKMEN, geçen hafta kazanıp mora bulan 6 gün içinde formdan düşecek hali olmayan tek handikapı kilo alması gözükse de bu tür sıkletlerle koşmaya alışkın bir safkan olan MARUF BEY, yeniden düzeltilen form gelişimi evresine giren daha iki yarış önce Diyarbakırda açık yarış koşan FIRST IS FIRTS koşuda söz sahibi olabileceğini düşündüğüm diğer atlardır.

2.AYAK: Son yarışında en geri gelmesini önemsemediğim FAIR GIRL’ın iyi durumda olduğunu biliyorum, bugun ters köşe yapabilir, haberiniz olsun. Kazanıp moral bulan fit durumdaki AMARİ, öncelikli rakip gördüğüm isim olup, Güneydoğu’nun starı ‘’Bolt Runer’’ ın kazandığı Çınar Kaymakamlığı koşusundaki rakiplerine oranla bu kez daha müsait grupla kapışacak olan DİŞİDİ, sert Diyarbakır pistinde ilk kez koşacak olup uyum sağlarsa tehlikeli olabilecek pozisyonda gördüğüm MY TITANIUM, formunda önemli gelişmeler gözlenen YAĞMURUM yarışta şanslı gördüğüm diğer atlardır.

3.AYAK: VALİ KOŞUSU nefes kesecek… Benim şansım verdiğim atlar ise, Diyarbakıra geldikten sonra taylığındaki ve gençliğindeki mükemmel yarışlarından nostaljiler izleten mükemmel durumdaki ERSANAĞA.. Fırat Unıversitesi koşusunda gövde gösterisi yaparken yeniden düzeldiğini haykıran, o yarışını 1200’de kazansa da uzunlarda da 4 kez kazanan süratli safkan TEKÇAPKAN.. Yarışta kaçak at sayısı fazla olduğu için, hızlı tempolarda seyredecek koşu en çok kendisine yarayacak olan, en çok dememin sebebi de bu at geniş sallı zor bir at, devre sokana kadar binicilerini uğraştıran devrini buldurdu mu, uzun atıp zevk yaptıran bir at, ki binicisi de bu tür zor atlara kuvvetli bir jokey olduğu için iyi biniyor, o faktörü de göz önünde bulundurarak ALTINSİMA.. Vali koşularını seven, Elazığınkini kazanan, son yarışına oranla uzayan mesafede lehine gözüken BABA SÖNMEZ.. Geçen sene Diyarbakırda bu yarışı kazanan yüksek kalite DİZDARBEY.. Diyarbakırda her zaman farklı koştuğunu son kazanmış olduğu yarıştan önce uzun uzun başlık bankom şeklinde yazdığım fit durumdaki VİNDİRHAT.. Yine Diyarbakırda farklı koşan burda yaptığı 3 yarışta da geçilmeyen TAŞÇI PEHLİVAN..

4.AYAK: Teknik ayrıntı kısmına gireceğim bir yarış değil. Rakiplerine oranla daha tatminkar gözüken ELAKIL, ZEMANİ, MY VALEE üçlüsünü yazıp bırakıp kendimi taç’a atıyorum.

5.AYAK: Bu pistde geldikten sonra gerçek gücünü sahaya yansıtmaya başlayan ve son dönemdeki yarışları üzerine çok da fazla söze gerek duymadığım ALTINKRAL’ın ‘’Abidem, Tuğbey’’ gibi süratli atların önde yüksek tempoya sokacağı bu mücadelede karşılarda yapacağı etkili ataklarıyla başarılı totolarının sonuna 1 rakamını ekleteceği kanaatindeyim.

6.AYAK: Yakın markajımdaki CONİLEŞ, tatminkar formuyla ÖZHABEROĞLU, deklare sabahı iyi duyumlar aldığım CANGOBAK, bu pistde bir yarış görüp tecrübelenen PARASAÇAN, geçen hafta yarış günü çok dillenen ÖZÇOCUK sıralamam olup, seçim insiyatifi sizlerindir.

9,13,8,1,2 // 8,9,1,13,2,14 // 4,14,1,2,3,10,9 // 1,5,8 // 5 // 9,1,2,8,12

Haberin Devamı
YORUM YAZ