MENÜ

100 milyon Euro'luk yıldıza dikkat!

Monaco'da yaşayan Türk menajer Özgün Koyutürk, Beşiktaş'ın rakibi Monaco'nun son durumunun fotoğrafını çekti.

100 milyon Euro'luk yıldıza dikkat!

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda bu gece Monaco ile deplasmanda kritik sınava çıkacak. Monaco'da yaşayan Türk menajer Özgün Koyutürk, rakibin son durumunu analiz etti.

Zorlu karşılaşmanın iki takımın sancılı dönemine denk geldiğine vurgu yapan Koyütürk şöyle konuştu: "Monaco'nun sıkıntıları çok daha fazla. Geçen seneki o rüya takımın yarısı gitti ve yerlerine alınanlar bekleneni veremiyor. Kazanma alışkanlıklarını kaybettiler. Maç içinde de çok kopuk kopuk oynuyorlar.

Piyasa değeri en çok artan ve en çok düşen Türk futbolcular

"Jardim henüz çare bulamadı"

Monaco'yu gidenleri ve yerlerine gelenler ile değerlendirecek olursak. Geçen seneki o üst düzey takım yok kesinlikle. Jardim çok tecrubeli bir hoca, sürekli çare arıyor ama bulamadı henüz o çareyi. Özellikle oyuncu kontrol etmekte ve de pozisyon yaratmada ciddi sıkıntı yaşıyorlar.

Geçen seneki takımda sol kanatta Mbappe,sağ kanatta Bernardo Silva, göbekte Bakayoko, alternatif forvet Germain, sürekli soldan bindiren Benjamin Mendy gibi takımın aslarının neredeyse tamamı satıldı ve yerlerine alınan hiçbir oyuncu gidenlerin performansına henüz yaklaşamadı.

Talisca'nın hedefi 4'te 4...

"Beşiktaş maçına Moutinho ile başlarlar"

Gelenlerden Jorge sol bekte, bence bu seviyenin oyuncusu değil. Kulağıma gelen memnun değiller zaten. Mendy'den sonra ciddi bir düşüş oldu o pozisyonda onlar için. Sol stoperleri Jemerson da çok üst düzey değil bana göre. Orta göbekte Fabinho halen müthiş oynuyor, ama Bakayoko varken daha rahattı. Moutinho ile bazen aksıyor. Tielemans'a ciddi yatırım yaptılar ama bence Beşiktaş maçına Moutinho ile başlarlar. Sağ kanatta geçen sene Lille'e kiraladıkları Ronny Lopes'i deniyorlar ısrarla, ama vasatı aşamadı. Bu yüzden ön tarafta sağ bek Sidibe'yi dahi kullandı. Jovetic şu ana dek Germain'i aratıyor. Ghezzal ve Keita Balde de henüz katkı veremediler. Diakhaby de aynı şekilde. Bunlarin hepsi iyi oyuncular, tabii ki ama henüz istenilen seviyede değiller. Geçen seneki oyuncuların seviye olarak altındalar. Bence bu oyuncuların bu kadar verimsiz olduklarını görünce, Saint Maximin'i Nice'e verdiklerine dahi pişman oldular.

'En çok fark yaratan oyuncu Lemar'

Geçen seneki gibi en çok fark yaratan oyuncu ise tabii ki Lemar. Transferin son günü, Liverpool ve Arsenal'in açık artırmaya girdiği ve fiyatı 100 milyon euroya çıktı. Bu takımın en büyük fark yaratan oyuncusu. Müthiş bir yetenek. Çok dikkat edilmesi gereken, çok özel bir oyuncu. Herkese de çok dikkatle izlemelerini öneririm. Dünya futbolundaki en büyük yeteneklerden biri bence.

Güneş'ten flaş değişiklik! İşte Beşiktaş'ın muhtemel 11'i!

"Glik sağlam stoper"


İleri uçta idmanlarda çok yer almadığını duyduğum, ama maçtan maça kendini iyi hazırlayan bir Falcao var. Orta sahada ise Fabinho-Moutinho (Moutinho eski günlerini aratıyor) gibi çok üst düzey bir göbek ikilisi. Glik gibi çok sağlam stoperi ve Lemar gibi bir süper starı olan bir takım sonuç olarak.

İnternetten bilet satışı yasaklandı


İnternetten bilet satışı yasaklandı. Davetiyeleri dahi, kimlik bilgileri ile veriyorlar. Yine de Türk seyirci gelecek olsa da statta olmasa bile zaten Monaco'nun baskı oluşturabilen bir seyircisi yok. Tribünler sahaya atletizm pisti sebebiyle uzak. Kendi evinizde oynamak gibi olmaz tabii ki ama, burada da bir baskı olmayacaktır. Porto maçında tribünlerin yarısı boştu. Bizim için iyi bir avantaj. Ancak bu sınavı Monaco toparlanma maçı olarak görüyor ve Şampiyonlar Ligi'ne havlu atmamak için çok fazla asılacaklar. Bu da en büyük dezavantaj bizim adımıza. Ama Beşiktaş o sertliklerine karşılık verebilecek bir takım.

Ben orta saha ikilileri arasındaki yani Fabinho-Moutinho ve Atiba-Oğuzhan karşılıklı mücadelelerinin maç içinde çok belirleyici olacağını düşünüyorum. Beşiktaş, Falcao ve Lemar'a çok dikkat etmeli.

Kaynak: Skorer

Marcelo: 2-0 Beşiktaş kazanır

Haberin Devamı
YORUM YAZ