MENÜ

Rekorların adamı Şenol Güneş

Beşiktaş’ın başında üst üste 2 lig şampiyonluğu yaşayarak camiayı mest eden Şenol Güneş, Avrupa’da da durmuyor! Kartal’la birlikte Devler Ligi’nde 2’de 2 yaparak bir ilki başaran Güneş, bu akşam Monaco’yu da yenmeleri halinde Türk Futbol Tarihi’ne geçecek.

Rekorların adamı Şenol Güneş

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu 3. haftasında bu akşam Fransa’nın Monaco ekibine konuk olacak Beşiktaş, bu karşılaşmaya tarihi bir başarıya imza atmak için çıkacak. Grubundaki ilk iki karşılaşmasını kazanan ve 6 puana ulaşan Siyah-Beyazlı takım, bu maçtan galip ayrıldığı takdirde, 7. kez yer aldığı Şampiyonlar Ligi’nde en yüksek puanına ulaşacak. Beşiktaş, daha önce 6 kez yer aldığı Şampiyonlar Ligi’nde en yüksek puanını 2003-2004 ve 2016-2017 sezonlarında elde etti. 2003-2004’te Rumen teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde Avrupa’nın en büyük futbol organizasyonunda 6 karşılaşmada 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi sonunda 7 puana ulaşan takım, geçen sezon da aynı puana ulaştı. Şenol Güneş’in teknik direktörlüğünde geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde birer galibiyet ve yenilgi alan Beşiktaş, 4 beraberlik sonunda yine 7 puanı hanesine yazdırdı.

Berabere kalırsa...

Siyah-Beyazlı takım, Monaco karşısında olası galibiyetiyle 3 maçta en yüksek puan rekorunu kırma başarısı gösterecek. Beşiktaş, Monaco ile berabere kalırsa 2003-2004 ve 2016-2017’deki başarısını tekrarlayacak. Beşiktaş, olası beraberlikte söz konusu sezonlardaki gibi 7 puana ulaşacak.

Gruptan çıkarsa da ilk...

G Grubu’ndaki ilk 2 maçı kazanarak bunu başaran ilk Türk takımı olan Beşiktaş, Monaco karşısında bu unvanını daha da geliştirmeye çalışacak. Siyah-Beyazlı ekip, rakibini mağlup ettiği takdirde Şampiyonlar Ligi’nde ilk 3 maçını kazanan ilk Türk takımı olacak. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi gruplarında daha önce 6 kez mücadele etti. Kara Kartal, gruplardan çıkmayı başaramadı. Sadece 2003-2004’te ve 2016- 2017’de yoluna UEFA Kupası’nda etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ