MENÜ

Özel Olimpiyatlar'da rekor

Türkiye Özel Sporcular Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği’nin (TÖSSED) bu yıl düzenlediği Özel Olimpiyat Ulusal Oyunları’nda rekor katılım gerçekleşti. Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı Oyunlar’da 600’ü özel, 160’ı partner sporcu mücadele etti.

Özel Olimpiyatlar'da rekor

170’den fazla ülkeye yayılmış, 4.7 milyon kişiye ulaşmayı başaran dünyanın en yaygın sivil toplum kuruluşu ve en büyük amatör spor organizasyonlarından biri olan Special Olympics’in parçası olarak Türkiye’de faaliyet gösteren tek kuruluş olan Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dilek Sabancı, “Amacımız, özel çocuklarımızı, dar sınırlardan çıkarıp yaşamın akışı içine çekmek. Diğer bireylerle spor ve sosyal alanlarda bir araya gelmelerini sağlamak. Oyunlarda, özel sporcularımızın neler başarabildiğini görüyor, mutluluklarına ortak oluyoruz. Ama yolumuz uzun... Bizi bu yolda yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

1982’de Sakıp Sabancı ve Prof. Dr. Hıfzı Özcan’nın önderliğinde temelleri atılan ve özel çocuklara ulaşabilmek adına yola çıkan Türkiye Özel Sporcular Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği’nin çatısı altında düzenlenen ‘Özel Olimpiyatlar Türkiye’ yine muhteşem bir organizasyona imza attı. 35 yıl önce 4 sporcuyla başlayan ve günümüzde büyük bir aile haline gelen Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin en büyük organizasyonu olan Özel Olimpiyat Ulusal Oyunları’na rekor bir katılım gerçekleşti. Denizli Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı oyunlarda Türkiye’nin 32 ilinden 89 farklı kurumdan gelen 600 Özel ve 160 Partner sporcu mücadele etti. 7 branşta yarıştılar Olimpiyat adına yakışır, her ayrıntının düşünüldüğü organizasyonda özel sporcular, gönüllü hekimler tarafından sağlık taramasından geçirildi. Sporcuların dışında, oyunlarda ayrıca 300 gönüllü, 200 antrenör ve öğretmenin yanı sıra destek veren teknik branş sorumluları ve ailelerle birlikte bin 250 kişi yer aldı. 2019 Dünya Özel Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek milli takım kadrosunda yer alacak sporcuları, seçme özelliği de taşıyan Oyunlar’da zihinsel engelli ‘özel sporcular’; karma futbol, karma basketbol, karma voleybol, karma bocce, atletizm, masa tenisi ve yüzme dahil toplam 7 branşta ter döktü.

Hatice Yüksel

Haberin Devamı
YORUM YAZ