MENÜ

16 yaşında dünyaca ünlü pilotlarla yarışacak

Gelecek sezon bir ayağı Türkiye’de düzenlenecek Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) son iki yarışında tarihi anlar yaşanacak.

16 yaşında dünyaca ünlü pilotlarla yarışacak

16 yaşındaki Finli pilot Kalle Rovenpera, son iki ayakta mücadele edecek ve bunu başaran en genç sporcu olacak. Sürüş testlerini başarıyla geçen ve henüz ehliyeti bulunmayan Red Bull sporcusu Rovenpera, Galler ve Avustralya’da hünerlerini sergileyecek. Genç isim, geleceğin şampiyonlarından gösteriliyor.

Bu sezon büyük heyecan yaşanan Dünya Ralli Şampiyonası’nda 2017 sezonu sona eriyor. Sebastien Ogier’in liderliğinde son iki ayağa girilen sezon, tarihi anlarla bitecek.
Geleceğin yıldızlarından biri olarak gösterilen Finli Kalle Rovenpera, Galler ve Avustralya’da mücadele edecek. Bunu başaran en genç sporcu olacak ve tarihe geçecek Rovenpera, tüm sürüş testlerini başarıyla geçti. Ülkesinde ehliyeti bulunmadığı için trafiğe çıkamayan genç pilot, WRC2 kategorisi standartlarındaki aracıyla birincilik arayacak. 16 yaşındaki Red Bull sporcusu hakkında yeni takımının sahibi de Malcolm Wilson da iddialı konuştu. Wilson, "Genç adamların ilerleme kaydetmelerini görmek her zaman heyecan verici. Onu bizim takıma getirmek harika bir haber, bu yılki dünya şampiyonasının son iki turunda kendini gösterme şansı yakalayacak" dedi.

Genç pilotun babası Harri Roovanpera da 2001 yılında WRC’de ter dökmüştü. Her zaman babasını örnek aldığını belirten genç Rovenpera, onu geçmek istediğini de ifade ediyor.

Kalli Rovenpera, daha önce 2016’da Letonya Şampiyonası’nı birincilikle bitirdi ve bu sene de Finlandiya’da yarışlar kazandı.

GELECEK SENE WRC 2’DE YARIŞABİLİR

Rovenpera’nın yöneticisi Timo Joukki de gelecek sene başarılı isimin WRC 2’de yarışabileceğini doğruladı ancak henüz tam karar verilmediğini söyledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ