MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın İzmir at yarışı tahminleri

İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın İzmir at yarışı tahminleri

15 Ekim Pazar İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

İzmir’in prensi EL ASESINO

1.AYAK: İlk iki sırada önereceğim taylarla, üçüncü ve dördüncü sırada önereceğim taylar son startlarında birlikte koşup ard arda bitirdiler. Bugün için değişen ince detaylar neler onları yakalamaya çalışalım. KÖKMENİNKIZI ile BELÇİM ikilisinden bu tür denk taylarda özellikle maidenlerde 50’yi görünce kafadan yazdığımı biliyorsunuz, üstelik totolarından da gittikçe iyi duruma geldiğini anlayabileceğimiz KÖKMENİNKIZI’nı en öne alayım. Belçim, ise 5 yarıştır çimde çok kötü yarışlar yapıyordu, bir de bu at genelde kaçırılmaya çalışılıyor ya da ön tarafı çok yakın takip ettiriliyordu yanlış hatırlamıyorsam, ama son startında bekletildi, kum aksiyonları çime göre çok daha iyi olduğu da gözlerden kaçmadı, bugün çıkışa geçebilir. OĞLUM MELİH ile CIMBIZ içinse, mesafe 200 metre kısaldı, Oğlum Melih, bu mesafede koşan atlar arasında en iyi bitiriş derecesine sahip, ki son startına oranla 5 kilo düşmesi, yeni üçlü tay olması açısından kendisini rahatlatacaktır. CIMBIZ’da iki vasat kum yarışında sonra kuma çıkınca daha iyi koşmaya başladı, son tabelası da tatminkardı, tatminkar dememin sebebide boşlukta kalmamasından dolayıdır.

2.AYAK: BULLET PROF’la ilgili geçen yarışında uzunca yazılar yazmıştım, sağolsun doğruladı, kazanamadı ama elde ettiği ikincilik kazanmış kadar başarılıydı, İzmir sevdalısını olduğunu bir kez daha gösterdi, mesafe tutan eli kulağındaki safkan tüm yarışlarını kazandığı bu pistte bugun çıkışa geçebilir, favorimdir. Rakip gördüğüm ilk isim BRANZİNİ, uzun bir ara vermişti, üst üste çok yarış koştu, form tutturana kadar epey uğraştırmıştır herhalde ekibini, nihayet merhum kardeşimiz ‘’Berat Gökçe’’ adına yapılan kısa vade yarışta artık oldum dedi, Şartlı 4 bu mücadelede karşımıza alamayız. Sonrasında GALLOPING LORD, tutuyorum. Son yarışında mesafe çok tersti, bence uzayan mesafelerde daha iyi koşacaktır, ki baba kan hattından da mesafeye yatkın. Geride bıraktığımız yaz sıcaklarında seçilerek koşunca yıpranmayıp güzel işlere imza atan, o aradaki 5. gözüken yarışıda sert rakipler ardına olan bu gruba diş geçirebilecek potansiyeldeki KARESİ, uzun zamandır takibimdeki BİNGÖLLÜM, aşamalar içerisinde olduğu totolarından da anlayabileceğiniz CANŞEN diğer şans verdiğim atlardır.

3.AYAK: SORGUNASLANI ile ZAMANA KARŞI ikilisi HATAY koşusunda 8-9 bitirdiler, çok mücadele içerisinde olamadıkları için yıpranmadılar, bu grupta önce onları yazalım. Ki zaten Sorgunaslanı’nın kilosu normal olsa yanına at falan önermem orası ayrı. ZAMANA KARŞI, ise burayı çok seviyor, Şirinyer’deki dört startında da ikiliden düşmedi, yeniden döndü, muhakkak önlerdeki yeri alacaktır, belki de en önde. Cahide koşusunda nefes yönünden sıkışan kalibresi yüksek kısraklardan NURİŞ, ayağına çabuk safkanlardan yarış kollayan ARTİSEMRE, kendini unutturan MADAM ELLİ, sertleşen gruba rağmen fit durumdaki HAZARDAĞI imkanlar dahilinde değerlendirilmesini düşündüğüm diğer atlardır.

4.AYAK: 4 ay aradan sonra koştuğu son yarışını önemsemediğim sanki buranın provasını yapan VASEEM, bu totolarla yarışın haklı favorisi pozisyonundaki BABAKAYRA, çimde maiden olsa da sentetikte kazanan çimde de kazanır diyebileceğim CELALİYE, geçen yarışında geçildiği 4 attan da kurtulan o yarışında kazanan atla arasında 1 saniye bile olmazken artık takibe alınması gereken KEKEÇBEY, bugün için son şansı verdiğim ANADOLU HİSARI sıralamamdır.

5.AYAK: Kartepe’deki son yarışında pisti yadırgayan EL ASESİNO’nun geçilmediği İzmir pistinde ideal mesafesinde namağlup unvanını sürdürmesini bekliyorum.

6.AYAK: GOLDEN OK, ISTANBUL HOUSE, TORUNUM MİRA üçlüsünü tutuyorum.

8,5,3,1 // 2,7,4,1,10,3 // 1,2,9,3,12,6 // 1,3,4,7,6 // 9 // 3,7,6

Haberin Devamı
YORUM YAZ