MENÜ

53. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu Diego Ulissi kazandı

10 Ekim'de Alanya - Kemer etabı ile başlayan ve toplam uzunluğu 1023 kilometre olan 53.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'u sona ererken 143.7'lik Salcano sponsorluğundaki İstanbul - İstanbul etabını Trek takımından Edward Thenus 3 saat 24 dakika 32 saniye ile kazandı. Tur'un galibi ise UAE Emırates Takımı'ndan Diego Ulıssı toplam 26 saat 32 dakika 15 saniye ile Turkuaz Mayo'yu sırtına geçirdi.

53. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu Diego Ulissi kazandı

53.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'unda dereceye giren sporcuların ödüllerini Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor A.Ş Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Federasyon Başkanı Erol Küçükbakırcı ve Yönetim Kurulu üyeleri verdi. Sultanahmet Meydanında toplanan kalabalık bir halk topluluğu ve yabancı turistler ödül törenine büyük ilgi gösterdiler. Özellikle İstanbul'un içinde seyreden bisikletçilere de yine finiş alanına gelene kadar alkışlar arasında tezahüratlar yapıldı.

DİĞER MAYOLARIN SAHİPLERİ ŞU ŞEKİLDE OLUŞTU

Yeşil renkli Salcano Sprint Mayosu Bora Hansgrohe'nın, Türk Hava Yolları sponsorluğundaki Kırmızı renkli tırmanış mayosu (Dağların Kralı) Bardıanı CSF Takımı'ndan Mirco Maestri'nin, Vestel'in sponsorluğundaki Türkiye Güzellikleri olan beyaz Mayo'da Türk Milli Takımı'ndan Onur Balkan'ın oldu. Özellikle Onur Balkan'ın bu başarısı taktir edilecek bir başka husustu.

YARIŞIN CEREYANI

Etabı başlanırken Genel Ferdi Klasmandaki müthiş çekişme gözler önündeydi. UAE Emırates Takımı'ndan Diego Ulıssı ile Astana Takımı'ndan Jesper Hansen arasındaki fark sadece 12 saniye idi. Türk Milli Takımı'ndan Ahmet Örken'de Genel Ferdi Klasmanda aldığı etap ikinciliği ile iki basamak yukarı çıktı ve ve İstanbul - İstanbul etabına 25'inci sırada başladı. Sabiha Gökçen Havalimanı yolu kat edilirken ilk kaçış grubu oluştu. Türk Milli Takımı'ndan Muhammet Atalay, CCC Sprandı Polkowıce Takımından Patryk Stosz, WB Veranclassıc Aqualıty Protect takımından Thomas Deruette ve Bardıanı CSF Takımı'dan Paolo Sımıon atakla öne fırladı.Daha sonra bu gruba Soul Brasıl Pro Cycling Team'den Affonso Ferraz Murilo dahil olmak için çaba sarf etti. Kaçış grubu ile ana grup arasındaki fark 1 dakika 53 saniye olurken, Affonso ile arasındaki fark da 51 saniye olarak ölçüldü.

TÜRK HAVA YOLLARI TIRMANIŞ PRİMİNİ DEURETTE KAZANDI KIRMIZI MAYO MIRCO'NUN OLDU

25.2 kilometrede gerçekleşen Türk Hava Yolları Sponsorluğundaki Kırmızı Mayo (Dağların Kralı) tırmanış primini WB Veranclassıc Aqualıty Protect takımı'dan Thomas Deurette kazandı. İkinciliği ise Bardıani CSF takımından Paolo Sımıon elde etti. Bu sonuçla Bardıani CSF Takımı'ndan Mirco Maestri Kırmızı Mayo'nun gerçek sahibi oldu.

VESTEL TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ PRİMİNİ MUHAMMED ATALAY KAZANDI BEYAZ MAYO'NUN GERÇEK SAHİBİ ONUR BALKAN OLDU

54.6 Kilometrede gerçekleşen Vestel Türkiye Güzellikleri (Beyaz Mayo) prim kapısını ilk geçen sporcu Türk Milli Takımından Muhammet Atalay İkinciliği WB Veranclassıs Aquality Protect Takımından Thomas Deurette, üçüncülüğü de CCC Sprandi Polkowıce Takımından Patryk Stosz elde etti..Burada da daha önce kesin sonuç belli olduğundan Türk Milli Takımından Onur Balkan Beyaz Mayo'nun gerçek sahibi oldu. Prim kapısı geçildikten sonra öndeki dörtlü kaçış grubu ile, ana grup arasındaki fark 1 dakika 25 saniye olarak ölçüldü. Finişe 25 kilometre kala öndeki kaçış grubu Topkapı kavşağını geride bırakırken ana grupla farkı 1 dakika 21 saniye olarak korudu.

SALCANO SPRİNT PRİMİNİ PAOLO KAZANDI YEŞİL MAYO EDWARD THENUS'A GİTTİ

Finişe 14 kilometre kala gerçekleşen Salcano sponsorluğundaki etabın son sprint primini Bardıanı CSF Takımı'ndan Paolo Sımıonı kazandı. Ancak Bora Hansgrohe Takımı'ndan Sam Bennett finişe 200 metre kala düşünce Yeşil Mayo Trek Takımı'ndan Edward Thenus'e geçti. Etabın ikinci kilometresinden buraya kadar dörtlü kaçış grubunun içinde olan Türk Milli Takımı'ndan Muhammed Atalay'da gösterdiği büyük performansla haklı taktir topladı. Artık finişe 3.7 kilometre kala ana grup tek parça halinde pedal basmaya başladı.

İKİ KİLOMETRE KALA KAZA OLDU SAM BENNET 200 METRE KALA DÜŞTÜ

Finişe 2 kilometre kala yine bir kaza oldui, iki bisikletçinin yaralandığı bilgisi geldi. Finişe 20 kişilik bir grup gelmeye başladı. Bu esnada finişe 200 metre kala beklenmedik bir kaza daha meydana geldi. Yeşil Mayo'nun sahibi Sam Bennett son virajı alamayarak düştü. Ancak buna rağmen finiş çizgisini geçti. Finişe ise Trek Takımı'dan Edward Thenus birinci girdi.

UCI YARIŞ DİREKTÖRÜNDEN TEŞEKKÜR GELDİ

+53.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'unun UCI (Dünya Bisiklet Birliği) tarafından Yarış Direktörü Roland Hofer İstanbul - İstanbul etabında yaptığı anonsla, Federasyon ve Organizasyon başta olmak üzere, hakemler, gönüllüler, Motosiklet Grubu, Doktorlar, Ambulans görevlileri, Medya Mensupları, Güvenlik güçleri ile emeği geçen herkese teşekkür etti. Ve şu anonsla mesajını bitirdi: "Seneye görüşmek üzere TÜRKİYE"



Haberin Devamı
YORUM YAZ