MENÜ

Tolgahan İmal'ın Ankara yarış tahminleri

Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Tolgahan İmal'ın Ankara yarış tahminleri

14 Ekim Cumartesi Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Eski formuna kavuşan PERCEPTION ve fit duruma gelen UNDAUNTED…

1.AYAK: Sezon başındaki etkili yarışları ile dikkatleri üzerine çeken ve klasik koşularda boy gösteren PERCEPTION, bu koşularda varlık gösteremeyerek etkisiz kaldı. Sonrasında hedef düşürse de kendisine gelmesi biraz zaman aldı. Ancak fit duruma ulaşmayı başararak son startını çıktığı gibi ve zorlanmadan kazanmasını bildi. Devam eden üstün formuyla, benzer koşullar altındaki bu mücadeleyi de benzer şekilde kazanmasını bekliyorum. Altılı ganyana bugün de banko ile başlayabiliriz.

2.AYAK: Safkanlar arasındaki sıklet farklarının sonuca doğrudan etki edeceğini düşündüğüm koşuda, ilerleyen yaşına rağmen istenilen form seviyesine ulaşan SERKANBEY, son iki startında oldukça etkili performanslara imza attı. Denk rakipleri arasında ilk isim olarak değerlendirmeye alınması taraftarıyım. Kısa mesafeli çim yarışlarında etkili sprintiyle sonuca gidebilen LADY KRAKOW, İstanbul’dan iyi durumda gelen ALL ACCOUNTED FOR ve sıklet dezavantajını kalitesiyle bertaraf edebileceğini düşündüğüm BEYAZ BULUT ise mutlak suretle kuponlardaki yerini alması gereken diğer isimler.

3.AYAK: 112 handikap puanı ile ön plana çıkan RADARCI, son katıldığı G1 koşusunda bile tabelanın hemen dibinde gelerek eski günlerine döndüğünü belli etti. Yeniden hedef düşüren nitelikli safkanı öncelikle düşünmeliyiz. Lehine pist ve mesafeye çıkan KIZILTUĞ, inatçı karakteriyle ilk ve sert rakibidir. Sıkletine rağmen ŞAFAK VAKTİ, kısa mesafelerin etkili ismi BİLBİLAN, benzer şeyler söyleyebileceğim SEDATBEY ve dinçlikle iyi koşma ihtimali bulunan BURUKMERT ise ihmal edilmeyecek potansiyeldeki diğer safkanlar.

4.AYAK: Denk güçlerin bir arada olduğu maiden koşuda mümkün olduğunca fazla sayıda safkanı kuponlarda bulundurmak durumundayız. Son yarışında beklediğimin çok altında bir performans sergileyen ROYAL AVŞAR’ın bu kez daha iyi koşarak kendisini affettirebileceği kanaatindeyim. Kısa ara sonrası hazırlıkları yeterli görünen STAR RUBY, My Dear Son gibi bir sürat makinesinin anneden kardeşi olan ROYAL SUN, gördüğü yarışlar sonrası iyi duruma gelen DORTMUNT, kum piste yatkın pedigrisiyle JUST FEARLESS, sezon başındaki formuna kavuşan MAJOR TROWBACK ve idman pistindeki görünümünü yarışına yansıttığında ortalıkta kupon bırakmayacak olan TAMID ile rahat bir koşu izlemeyi öneriyorum.

5.AYAK: Çok ciddi bir sıçrama gösteren ve özellikle kum pistte çok etkili performanslara imza atan UNDAUNTED, son startında çok daha güçlü rakiplerini yanına bile yaklaştırmadan kazanmasını bildi. Bugün H-15 koşan safkanın rakipleri çok daha uygun görünüyor. Az ama öz at binen soğuk kanlı aprantisi Sercan Aktaş idaresinde bir kez daha kazanması olağan neticedir. Günün ikinci bankosu olarak değerlendirmeye alabiliriz.

6.AYAK: Mahmudiye Koşusunda, potansiyeline ulaşınca uzak farkla kazanarak çıkışa geçen HÜRADAM, düzlüğe lider çıkabildiğinde rakip tanımayan ARTUKLU, jenerasyonunun en iyilerinden ROMEO, inatçı karakteriyle MANİDAR, tabeladan düşmeyen BEYŞEHİRLİ, son yarışında sürekli içeriye yatarak jokeyini uğraştıran YIRTLAZ, idman pistinde dereceli işler gerçekleştirmeye başlayan KOMET ve sert rakipleri arasında fena görünmeyen YURDAKUL ayrımsız şekilde düşünülmelidir. Şansınız ve bahtınız açık olsun…

( 1 ) ( 3.7.5.1 ) ( 4.1.2.3.5.6 ) ( 6.7.11.2.3.5.8 ) ( 1 ) ( 4.1.9.8.2.12.6.13 )

Haberin Devamı
YORUM YAZ