MENÜ

Ndiaye: Tek rakibimiz kendimiz

Şampiyonluk yarışıyla ilgili, “Bizim de rekabet ettiğimiz takımlar var ama tek rakibimiz yine kendimiziz” diyen Ndiaye, bonservisinin eleştirilmesi hakkında da, “Bunlara enerjimi harcamak yerine futbola konsantre olarak oyunumun değerini gösterdim” yorumunu yaptı.

Ndiaye: Tek rakibimiz kendimiz

Sezon başında 8 milyon Euro karşılığında Osmanlıspor’dan transfer edilen ve kısa sürede takımın vazgeçilmezi haline gelen Badou Ndiaye, DHA’ya verdiği röportajda çarpıcı açıklamalar yaptı. 26 yaşındaki futbolcu, bonservis ücretinin eleştirilmesiyle ilgili olarak, “Her şeyi duydum ama bu konuyla ilgili sakinliğimi korudum. Futbolda böyle söylentiler olabiliyor. Bu tür söylentilere de gülüp geçtim. Dolayısıyla bunlara enerjimi harcamak yerine, futbola konsantre olarak oyunumun değerini gösterdim” dedi.

‘Böyle devam edersek...’

Şampiyonluk için önlerinde uzun bir zaman olduğunu belirten Ndiaye, “Şampiyonluk uzun bir süreç. Performansımızı bu şekilde yüksek tutarak devam edebilirsek tabii ki şampiyonluğu göğüsleyebiliriz. İyi mücadele etmemiz gerekiyor. Bizim de rekabet ettiğimiz takımlar var ama bence tek rakibimiz yine kendimiziz” ifadelerini kullandı.

‘Ne iş olsa yaparım!’

Transfer olmadan önce fedakârlık göstererek birçok mevkide forma giydiğini belirten Senegalli, “Bugün bakıldığı zaman 6 ve 8 numaralı pozisyonlarda görev alıyorum. Galatasaray’da daha çok 6 numara olarak oynuyorum. Tabii burada takımın bütünlüğü daha çok önemli. Hocamız benim 6 numarada oynamamı isterse orada, 10 numara oyna derse, orada da oyunumu sergilerim. Top kapmam gerekiyorsa onu yaparım. 8 numara oyna derlerse de elhamdülillah ne varsa onu yaparım orada da oynarım” diye konuştu.

‘Taraftarla aşk ilişkisi’

“Taraftarla aramda güzel bir aşk ilişkisi var. Sosyal medyada da bana sürekli olarak mesaj gönderiyorlar ve bu mesajlar beni olumlu yönde etkiliyor.”

‘Çok iyi bir takım olduk’

“Çok iyi bir takım haline geldik. Bunun sebebi de birlikte konuşup, gülebilmemiz. Soyunma odasında veya dışarıda beraber vakit geçirip, eğlenebiliyoruz. Sahada gördüğünüz sonuçların sebebi de bu birlikteliğin sahaya yansıması. Benim için önemli olan şey takım.”

‘Deli misin diyorlardı’

“Birçok teklif vardı. Ben burada kalbimin sesini dinledim ve Galatasaray’a geldim. İngiliz takımları bana teklif getirdi. Birçok arkadaşım ‘Sen deli misin, neden İngiltere’ye gelmiyorsun, neden Galatasaray’ı tercih ediyorsun’ diye soruyorlar. Ben de onlara her zaman için Galatasaray’ı sevdiğimi söyledim.”

‘Selçuk büyük bir oyuncu’

“Selçuk İnan büyük bir oyuncu, bunu kabul etmemiz gerekiyor. Bu kadar uzun zaman Galatasaray’da kalması, çok önemli özelliklerinin olduğunun göstergesidir.”

‘Büyük oyuncu hazır olmalı’

“Lig ve milli maç temposu ilk defa olmuyor. Bütün büyük oyuncuların bu tempoya ayak uydurması gerekiyor. Bu noktada profesyonel olmak lazım.”

‘Rakiplerimiz yenmek isteyecek’

“Tüm rakipler zor olacaktır. Tabii tüm takımlar Galatasaray’ı yenmek isteyecektir. Yenmek istedikleri için de zorluk seviyesi artacaktır. Biz bu zorluğu görüyoruz ama rakiplerimizi yenmek için elimizden geleni yapacağız.”

‘Badou lakabı anneme ait’

“Badou lakabını küçükken bana annem taktı. Aslında ikinci bir ismim var: Alioune. Bir de Papa ismim var. Lakabımı annem verdi ancak özel bir anlamı yok.

Avukat Ndiaye!


''Müzik hayatımda o kadar etkili değil, herhangi bir müzik eğitimi de almadım ama hukuk okudum. Hatta bugün eşimle bu konuda konuşuyorduk. Ancak şimdilik hukuk okulunu da dondurdum. Tabii futboldan sonraki kariyerimi de düşünerek hukuk bölümüne devam etmeyi düşünüyorum.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ