MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın İzmir at yarışı tahminleri

İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın İzmir at yarışı tahminleri

12 Ekim Perşembe İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

YÜKSEK UÇUŞ irtifa kaybetmez

1.AYAK:Zamanı gelen GOBEN, son startında bir kez daha bariyer dibinden güç alan atlar familyasından olduğunu bana gösterdi. Dikkat ederseniz 400’den sonra at sürekli içeri yatma eğilimindeydi, binicisi bir tane soldan sağlam vursa Allah muhafaza kaza olurdu, o da bunu hissetmiş olacak ki, 1 tane hafiften gıdıkladı, sonra sola çekti ordan devam etti, bravo. Zaten atın bir önceki yarışını anımsarsanız karşılarda direk bariyere girdi, ordan devam etti, çok da başarılı koştu, ki maiden olmasına rağmen o yarış şartlı 5’ti, geçildiği iki at açık yarış deneyimi olan isimlerdi. Toparlayacak olursam yerini kapanmadan tutarsa kazanır, son startındaki durumlar yaşanırsa her at gelebilir. Ama her at dediysem de hepsini verecek halim yok. Aradan sonra üst üste yarışlar koşarak form tutmaya çalışan ve tabelasında ‘’Goben’’ arkasına dördüncü olurken istenilen kıvama geldiğini belli eden SENANUR, formunda önemli gelişmeler gözlenen YALAZINOĞLU, 3.5 aylık tedavi süreci görüp, binicisi tarafından bu yarışa noksansız hazırlanıp, bu kez çime çıkacak olup, dilbağı takısı denenecek olan dinçlik yapma pozisyonundaki TURBO DELUXE rakip sıralamamdır.

2.AYAK:BEYREK, bir ileri bir geri yapıyor. Ne güven veriyor ne karşıya alınabiliyor, İzmir pistine ilk kez çıkacak, rakipler çok uygun, mesafe tutuyor, erkek at’dır kilo kaldırır, favorimdir. Öncelikli rakip önerilerim ise CATCH MONEY ile ASİ KALP ikilisidir. Catch Money, sık koşuyor ama iyi koşuyor. Atın performansını sık koşmasına bağlı olarak eleştiririm ama ekiplerinin ekonomik durumunu bilmediğim için onları eleştiremem, atçılık günümüzde iyice zorlaştı, herşey masraf, kapısında yemcisi otçusu vs.. bekleyen at sahibi çok dostum var, hani diyorlar ya hobi falan, hep hikaye.. Hobi olarak yapan zengin kesim bellidir zaten. Bende dahil herkes ekmeğinin peşinde. Asi Kalp de 61 kiloyla kazandığı yarışta göz doldurdu, 50’ye deklare olmuş, yine önlerdeki yerini alacaktır. Aradan sonra yarış gören 3’lüden 4’lüye döndükten sonra kazandığı tüm yarışlarının uzunlarda olan DEMİRCİEFE, bu kez daha iyi koştuğunu düşündüğüm kuma dönen BAMBAM, zaman zaman ters yarışlar yapan BORAHANBEY diğer şans verdiğim atlardır.

3.AYAK:Son startında makinada 8 boy kalınca şansını başta yitiren bu kez kuma dönen, jokey bindirilen AMBERİM, genelde İstanbuldaki yarışlarıyla hatırladığımız ama Kocaelide kaba kumda daha önce kazanan, İzmirin kumu Kartepeye göre daha kaba olduğu için burda da etkili olabilecek MIZZEN OF TURKEY, mesafe ayırmayan formda safkan EL MIRADOR, aradan sonra koştuğu ilk yarışında 10 boy kalan, ardına 3 boy kalınca daha önlerde bitiren iyi çıkması halinde sürpriz yapabilecek BİNDOKUZYÜZYEDİ, dinçlikle kazanan kalite SUN BURN sıralamamdır.

4.AYAK:Kendisine rakip gördüğüm atların daha 4 gün önce koştuğunu varsayarak bugunkü avantajını mükemmel formuyla birleştirip ışıkları arkasına alıp irtifa kaybetmeden türbülansa girmeden uçuşuna devam edeceği kanaatinde olduğum YÜKSEKUÇUŞ, bankomdur.

5.AYAK:Son iki startındaki sert rakiplerinden kurtulan ZABALAM, eli kulağındaki KIŞLALI, formda KEHKEŞAN üçlüsünü tutuyorum.

6.AYAK:Sıralamam şablondadır.

2,11,5,10 // 1,7,10,3,13,11 // 3,7,1,4,2, // 1 // 1,9,5 // 3,14,1,2,7,10

Haberin Devamı
YORUM YAZ