MENÜ

Sam Bennet'ten duble

Alanya’da başlayan 2017 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun (TUR 2017), ikinci etabı tamamlandı. İlk etapta finiş çizgisini geçen ilk isim olan Sam Bennett, 206 km’lik Kumluca-Fethiye etabında da zirvede yer aldı ve turkuaz mayoyu korudu.

Sam Bennet'ten duble

Önceki gün büyük bir heyecanla başlayan 53’üncü Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda (TUR 2017), dün yarışın ikinci ayağı tamamlandı. Alanya-Kemer etabını kazanan İrlandalı sprinter Sam Bennett, dün de 206 km’lik Kumluca-Fethiye etabında zirvede yer aldı ve turkuaz mayoyu korudu. Trek Segafredo’dan Edward Theuns ikinci, Astana’dan Riccardo Minali ise yarışı üçüncü sırada tamamladı. Milli takım sprinteri Ahmet Örken ise dün geçirdiği kazaya rağmen ön grupta yer aldı ve 8’inci sırada kendine yer buldu. Etabın başında kaçış grubuna giren milli takım sporcusu Onur Balkan ise 59’uncu kilometrede bulunan Türkiye Güzellikleri Kapısı’ndan ilk geçen isim olarak dün kazandığı beyaz mayoyu korumayı başardı.

‘Tüm takım iyi ve güçlüydü’


Yarış öncesinde FANATİK’e açıklamalarda bulunan Türkiye Bisiklet Milli Takımı Antrenörü Branko Filip, ilk etapta, planlarının büyük bir bölümünü gerçekleştirdiklerini söyledi. Sloven antrenör, “Alanya-Kemer etabında birilerinin kaçışta olmasına odaklanmıştık. Onur ve Batuhan da kaçıştaydı. Onur için bu normal, çünkü o harika ve güçlü bir bisikletçi. Aslına bakarsak tüm takım iyi ve güçlüydü. Onur’un performansından da kişisel olarak elbette memnunum” ifadelerini kullandı.

‘Ana hedefimiz Ahmet’le sprintlere girmek’


Takımın ana hedeflerinden de bahseden Filip, “Dün Ahmet’le sprint finişi planlıyorduk ama son dönüşte kazaya karıştı. Ama önümüzde bu hedefimizi gerçekleştirmek için hala etaplar var. En büyük beklentimiz Ahmet ile İzmir etabını kazanmak, genel klasmanda ise Nazım ile güzel bir sonuç almak istiyoruz. Bu yüzden ana hedefimiz Ahmet’i sprint finişlerinden birinde podyuma getirmek olacak. Zaman zaman şanssızlıklar yaşıyoruz ama deneyeceğiz, savaşacağız” dedi.

Batuhan Özdemir

Haberin Devamı
YORUM YAZ