MENÜ

Lietkabelis Panevezys: 86 - Hapoel Jerusalem: 72

Litvanya ekibi Lietkabelis Panevezys, 7DAYS EuroCup'a sahasında konuk ettiği İsrail ekibi Hapoel Jerusalem'i mağlup ederek başladı.

Lietkabelis Panevezys: 86 - Hapoel Jerusalem: 72

Litvanya ekibi Lietkabelis Panevezys, sahasında konuk ettiği İsrail ekibi Hapoel Jerusalem'i 86-72 mağlup ederek 7DAYS EuroCup'a galibiyetle başladı.

Litvanya ekibi maça Lorenzo Williams ve Ksistof Lavrinovic'ten bulduğu basketlerle 7-0 üstün başlasa da Hapoel Jerusalem eski Galatasaraylı Austin Daye'den gelen üst üste üçlüklerle maçta dengeyi sağladı. Devamında dengeli şekilde süren oyunla çeyrek Lietkabelis'in 23-20 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci çeyreğe bu kez 6-0'lık Hapoel Jerusalem serisi ile başlandı ki bu seriyle öne geçen İsrail ekibi sonrasında üstünlüğü bir daha rakibine vermedi ve devreyi 40-42'lik skorla önde kapattı.

Hapoel Jerusalem adına ilk yarının en etkili isimleri eski Galatasaraylılar oldu. Austin Daye 14 sayıyla en skorer isim olurken Curtis Jerrells da 13 sayıyla oynadı. Lietkabelis'te ise Ksistof Lavrinovic ürettiği 10 sayıyla takımının ilk yarıdaki en etkili ismi oldu.

İlk yarının başında olduğu gibi Lietkabelis ikinci yarıya da Ksistof Lavrinovic ve Gary Talton'un basketleriyle başladı ve skorda üstünlüğü ele geçirdi. Çeyreğin bitimine 4:44 kala 56-48 Lietkabelis üstünlüğü maçta o ana kadar yakalanan en büyük fark anlamına geliyordu. Oluşan farkın ardından mola alan Hapoel Jerusalem, mola dönüşü farkı eritmeyi başarsa da oyunun son bölümünde rakibine sayı şansı vermeden 9-0 seri yakalayan Lietkabelis çeyreği 69-56 önde kapatan taraf oldu.

Son çeyreğe farkı arttırarak başlayan Lietkabelis, üstünlüğünü koruyarak maçı 86-72 kazanan taraf oldu.

Lietkabelis'te Ksistof Lavrinovic ürettiği 20 sayıyla takımının en skorer ismi olurken Hapoel Jerusalem cephesinde Curtis Jerrells ürettiği 23 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. İsrail ekibinde Austin Daye de maçı 16 sayıyla tamamladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ