MENÜ

Gracias Messi

Güney Amerika Elemeleri’nde Tangocular, 2001’den beri kazanamadığı Ekvador deplasmanından Lionel Messi’nin 3 golüyle galip ayrılıp, adını Rusya’daki finallere yazdırdı. Bu sonuca sadece Arjantililer değil, tüm futbolseverler çok sevindi.

Gracias Messi

2018 Dünya Kupası’nda dün gece tüm gözler, Güney Amerika Elemeleri’ndeki Ekvador-Arjantin maçındaydı. Gruptaki son karşılaşmasında Peru ile sahasında golsüz berabere kalan Messi’li Arjantin, ilk 4’ün direkt, beşincinin ise Play- Off oynayarak gitme şansı elde ettiği Dünya Kupası elemelerinde 25 puanla altıncı sıradaydı. Peru ise gol averajıyla Tangocular’ın önüne geçmeyi başarmıştı. Arjantinliler, Dünya Kupası’nı kaçırmamak, tüm dünyadaki futbolseverler de Rusya’daki finallerde Messi’den mahrum kalmamak istiyordu. Messi’li Tangocular, deniz seviyesinden 2 bin 872 metre yükselikte Ekvador’un karşısına çıktı. Daha 38. saniyede ev sahibi, İbarra’nın golüyle öne geçti: 1-0.

En iyisi olduğunu gösterdi


Arjantinliler bir anda buz gibi kesilirken Messi, dünyanın en iyisi olduğunu bir kez daha gösterdi. 12. dakikada maça beraberliği getiren yıldız oyuncu, 20’de takımının öne geçmesini sağladı. 62’de de Messi, maçın sonucunu ilan eden golü attı: 1-3. Lider Brezilya, Şili’yi 3-0 yendi, Peru da Kolombiya ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla Arjantin, Brezilya ve Uruguay’ın ardından 28 puanla üçüncü olup, direkt kupaya gitme şansını elde etti. Kolombiya da son bileti alırken, Peru da Play-Off oynama hakkını kazandı.

‘Futbolun ona borcu var...’

Elemelerde Arjantin’in attığı 19 gole, 7 gol ve 2 asistle katkıda bulunan Messi için teknik direktör Jorge Sampaoli, “Messi, Arjantin’e, Dünya Kupası borçlu değil. Ancak futbolun Messi’ye, bir Dünya Kupası borcu var. Dünyanın en iyisine sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Ancak diğer oyuncuların da ona yardım etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Güney Amerika elemelerinde ülkesi adına 7 gol atıp, 2 de asist yapan süperstar, toplamda 20 golle tüm zamanlarda bu kıtadaki dünya kupası elemelerinin en skorer ismi konumunda yer alıyor.

Lionel Messi, başkan Claudio Tapia'yı ağlattı

Haberin Devamı
YORUM YAZ