MENÜ

Atiba Hutchinson: Şampiyonlar Ligi'nde her rakibi yenebiliriz!

Beşiktaş'ın Kanadalı yıldızı Atiba Hutchinson açıklamalarda bulundu. 34 yaşındaki futbolcu Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde her rakibi yenebilecek güçte olduklarını söyledi.

Atiba Hutchinson: Şampiyonlar Ligi'nde her rakibi yenebiliriz!

Beşiktaş'ın yıldızı Atiba Hutchinson açıklamalarda bulundu. 2013-14 sezonundan bu yana siyah-beyazlı formayı giyen ve geldiği günden bu yana ilk 11’in vazgeçilmezi olan tecrübeli orta saha oyuncusu, kulübün ve futbol takımının son yıllardaki gelişiminin en önemli tanıklarından.

Kendi açısından bu yükselişi anlatan 34 yaşındaki futbolcu, “Kulüp son birkaç yılda doğru seçimler yaparak, doğru isimleri tercih ederek büyüdü. Benim burada olduğum ilk iki sezonda şampiyonluk yaşayamadık. Ama son iki sezonda daha doğru, daha sağlam giderek şampiyon olduk. Aramıza çok deneyimli, kazanma karakteri yüksek oyuncular katıldı. Kulübün bilinirliği uluslararası alanda çok yükseldi.

Fikret Orman'dan Mesut Özil'e: Ocak'ta görüşürüz

Bugün geldiğimiz noktada hem Süper Lig’de ve hem de Şampiyonlar Ligi’nde her rakibi yenebileceğimize inanıyoruz. Bu özgüvene sahibiz. Bence bu çok önemli bir faktör. Takım olarak büyüdük, oyuncu grubu deneyim kazandı, daha olgun bir hale geldik. Bu sezon üst üste 3. şampiyonluğu elde etmek istiyoruz” dedi.

‘SEZON UZUN VE ZOR’

Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi’ni bir arada yürütmenin zorluğu hakkında da açıklama yapan Atiba, “Biz oyunculara büyük bir sorumluluk düşüyor. Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi, ikisi birlikte uzun ve zor bir sezon. Burada oyuncuların yaklaşımı çok önemli. Özgüvenimiz çok yüksek. Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkabileceğimizi biliyoruz. Eğer Monaco deplasmanından da iyi bir sonuçla ayrılırsak şansımız iyice yükselecek.

Oyuncular olarak sorumluluk almalıyız. Bilinçli hareket etmeliyiz. Birçok maç var. Her oyuncuya ihtiyaç var. Bu yaklaşımla hareket edersek bunun altından kalkarız” şeklinde konuştu.

‘Temel mesele yabancı sınırı değil, eğitim’

Yabancı sınırı hakkında konuşan Atiba “Burada en önemli kriter genç oyuncularınızı hangi koşullarda, nasıl yetiştirdiğiniz” dedi.

Türkiye'deki yabancı sınırı tartışmaları hakkında fikrini aldığımız Atiba, şöyle konuştu:

Yabancı sınırlamasına iki yönlü bakabilirsiniz. Bir sınırlama konulduğunda genç Türk oyuncuların takımlarında oynama olasılıkları artar. Bu da milli takımın seviyesini bir noktaya kadar yükseltir. Ama diğer taraftan lige iyi yabancı oyuncular geldiğinde ligin seviyesi yükselir. Türk oyuncular, daha kaliteli yabancılarla rekabet eder. Bence bu ikisini dengelemek gerekir.

Caner Erkin duymasın! Asena, Atiba'nın evine gidince...

Burada temel mesele bir ülkenin oyuncularını nasıl yetiştirdiği, nasıl geliştirdiği, ülkedeki altyapıların durumu. En önemli kriter, siz genç oyuncularınızı hangi koşullarda yetiştiriyorsunuz? Ayrıca ülkenize getirdiğiniz yabancı oyuncuların sayısından bahsederken o yabancıların niteliği de çok önemli. Ama temel mesele, oyuncular nasıl yetişiyor, hangi koşullarda eğitiliyorlar, altyapı sistemleri nasıl çalışıyor?”

‘Kulüp ile milli takımı ayırmam!’

“Ben kulüp takımı ile milli takım arasında bir ayrım yapmıyorum. Bana göre ikisi de çok önemli ve değerli. Bir oyuncu olarak milli takım formasını giyip ülkenizi temsil ettiğinizde bundan çok büyük bir gurur duyarsınız. Milli takım bana çok şey kattı. Çok genç bir yaştan itibaren milli takımda oynamaya başladım. Dünya futbol sahnesine çıkmam için milli takım bana çok büyük katkı yaptı.

Diğer taraftan kulüp takımında başarılı olmak da çok önemli. Nihayetinde kulüpte her gün arkadaşlarınızla ve teknik heyetle çalışıyor, emek veriyorsunuz. O yüzden bana göre ikisi de çok önemli.”

‘Türkiye kültürel açıdan çok zengin’

“Doğrusunu söylemek gerekirse buraya gelmeden önce Türkiye ile ilgili çok bir şey bilmiyordum. Bildiklerim, birkaç kişinin anlattıklarından ibaretti. Pek bir fikrim yoktu. Tabii burada yaşadıktan sonra birçok şeyi tanımaya başladım ve buranın çok güzel bir ülke olduğunu gördüm. Kültürel açıdan Türkiye çok zengin.”

‘Buranın en büyük farkı insanları!’

Türkiye'yi daha önce Avrupa’da futbol oynadığı Danimarka, İsveç ve Hollanda’da ile kıyaslayan Atiba, “Burada benim en çok dikkatimi çeken insanların gerçekten çok yardımsever ve iletişime açık olmaları. Benim karşılaştığım insanlar, beni yürekten kabullenen, çok sevgi gösteren insanlar oldu. Futbol oynadığım diğer ülkelerle Türkiye arasındaki en büyük fark sanırım bu” dedi.

Domagoj Vida’ya son 13 maç kaldı

‘Futbolun içinde kalacağım’

“Futbolu bıraktıktan sonra ne yapacağıma dair henüz plan yapmıyorum ama tabii ki futbolun içinde kalacağım. Bu işi çok seviyorum. Uzun zamandır futbolun içindeyim. Bir noktadan başlamak gerekiyor ancak hangi pozisyon olur, bununla ilgili bir plan yapmadım.”

‘Şenol hoca bizim için çok çalışıyor’

“Şenol Güneş’le 3. sezonumuz. 2 şampiyonluk yaşadık. Her zaman bizimle kalmasını, burada devam etmesini isterim. Onun, hepimizin üzerine çok büyük emeği var. Gerçekten bizim seviyemizi yükseltmek, bize katkı yapmak için çok sıkı çalışıyor.”

Kaynak: Vatan

Haberin Devamı
YORUM YAZ