MENÜ

Anadolu Efes - Real Madrid maç sonucu 74-88

THY EuroLeague'de ilk maçında sahasında Real Madrid'i konuk eden Anadolu Efes, sezona Avrupa'da yenilgiyle başladı.

Anadolu Efes - Real Madrid maç sonucu 74-88

THY EuroLeague'de temsilcimiz Anadolu Efes, ilk maçında Real Madrid'e 74-88 mağlup oldu.

THY EuroLeague'de 2017-18 sezonunun açılış basketi Anadolu Efes formasıyla Bryant Dunston'dan geldi. Real Madrid, Dunston'ın basketine pota altından Felipe Reyes ve Gustavo Ayon ile karşılık verdi. İlerleyen bölümde Ricky Ledo ve Errick McCollum'ı devreye sokan Efes, yine de Real Madrid pota altında Randolph ve Ayon'u durdurmakta zorlandı. Çeyrek sonunda genç yıldızı Luka Doncic'i devreye sokan Real Madrid, çeyreği 19-28 önde kapattı.

İkinci çeyreğin başında Doncic'i etkin kullanmaya devam eden Real Madrid, onun liderliğinde farkı da arttırdı. Slovenya ile yazın Avrupa şampiyonu olan Randolph-Doncic ikilisinin Real Madrid formasıyla etkinliği 04:16 kala 25-43 ile farkı 18'e kadar getirdi. Çeyreğin sonunda Errick McCollum'u tekrar devreye sokan Anadolu Efes, farkı indirmeyi başardı ve ilk yarı 36-45'lik Real Madrid üstünlüğü ile sona erdi.

İlk yarı sonunda Errick McCollum, Anadolu Efes adına ürettiği 14 sayıyla maçın en skorer ismi konumundayken, Real Madrid cephesinde ise Luka Doncic 13, Gustavo Ayon 12 sayıyla öne çıkan isimler oldular.

Üçüncü çeyreğe etkili oyununu sürdürerek başlayan Real Madrid, ilk bölümde farkı korusa da çeyreğin son bölümünde Ricky Ledo ve Errick McCollum'un ekstra katkıları maçın havasını değiştirdi. Periyodun içinde 13'e çıkan fark Ledo'nun çabalarıyla seyircinin de oyuna girmesiyle çeyrek sonunda 56-62'lik skoru getirdi.

Dunston ve Ledo'nun basketleriyle son çeyreğe etkili başlayan Anadolu Efes, skoru 60-62'ye getirmeyi başardı. Fakat sonrasında Doncic ve Randolph ile etkinliğini arttıran Real Madrid, 04:59 kala skoru 63-76'ya getirdi. Oyunun geri kalan kısmında Anadolu Efes, Dunston ile maça tutunmaya çalışsa da Luka Doncic'in muhteşem gecesinde skorda kalmayı başaramadı. Maç 74-88 Real Madrid üstünlüğü ile sona erdi.

Anadolu Efes'te 26 sayıyla Errick McCollum takımının en skorer ismi olurken Ricky Ledo ve Bryant Dunston da maçı 17'şer sayıyla tamamladılar.

Maçın yıldızı Real Madrid adına 27 sayı, 4 ribaunt, 4 asist ile oynayan Luka Doncic oldu. Real'de Gustavo Ayon da maçı 16 sayı, 10 ribaunt ile tamamladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ