MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın İzmir at yarışı tahminleri

İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın İzmir at yarışı tahminleri

8 Ekim Pazar İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Şirinyer’de denk güçler

1.AYAK: 4 aylık tedavi sürecinden sonra, düzenli idmanda olup olmadığını öğrenmek için İzmir’deki arkadaşlarımla yaptığım görüşmede noksansız hazırlandığını öğrendiğim, özellikle bu koşunun provasını yaptığı Cuma günkü 600’lük işinde çok beğenilen VASEEM, dinçlikle favorimdir. Son dönemde çok iyi form tutan, ki 4’lüye döndükten sonra 1400 metre mesafede katıldığı dört startında da ikiliden düşmeyen ABHER, rakip gördüğüm ilk isim olup, geçen yarışında İstanbul’da pist ağır olmasına rağmen uzuna rağmen fena koşmayan, Pazar günü meteroloji İzmir’de yağış göstermediği için, normal pistte lehine dönen mesafede kazanıra girebilecek isimlerden olan KUĞU GÜZELİ, bir önceki çim yarışı iyi, ardına koştuğu kum yarışı kötü olup yeniden çime dönen BAŞAĞA, her geçen gün daha iyi duruma gelen, ve özellikle son üç startını eksik olduğunu düşündüğüm uzunlarda koşan, orta mesafelerde çok daha başarılı olacağı kanaatinde olduğum SOĞUK ÇERMİK, 3 aydır takibimde olup artık son şansları verdiğim ANADOLU HİSARI, imkanlar dahilinde değerlendirilmesi gereken diğer isimlerdir.

2.AYAK: BUZLUTAY, ilk startını usta atlar gibi koştu ve burada koşan atlar arasındaki an itibariyle en iyi bitiriş derecesine sahip ismi, daha da geliştirdiği formuyla seriye bağlayabilir, ilk şansı veriyorum. Rakip olarak iki isim görmekteyim. Bunlar, son iki startında Grup 2 ve Kısa vade koşan, son kısa vade yarışı da 2.5 ay aradan sonra olup, bu kez hem daha nefesli hem daha uygun grupla yarışacak olan ERDURAN ile formunda önemli gelişmeler gözlenen ATEŞİN HIRSI ikilisidir.

3.AYAK: DÖKERSON, üç ay aradan sonra koştu, tatminkar bir üçüncülük elde etti. Zır kumcu ‘’Bay Döker’in anne kardeşi tay artan kondüsyonuyla bu grubu vurabilir, öncelikle yazalım. İkinci şans verdiğim isimse EL NİNO. “Last Exit” gibi İzmir’e bir dönem damga vuran çok iyi bir atın anneden kardeşi olan bu safkanın ilk yarışı fena değildi, sanki yarış koşmayı öğrendi gibi hissettim, artan tecrübesiyle daha önlerde hatta en en önde yer alması yüksek ihtimallerden biridir. Grubun en tecrübeli tayı UNDAUNTED FOR, Ankara’dan geri evine dönen Torok kızı PRENSES MELEK, 5 ay aradan sonra iki yarış görüp yeterli seviyeye gelen COOL TIME koşuda söz sahibi olabileceğini düşündüğüm diğer isimlerdir.

4.AYAK: Milli gururumuz GÜMBÜRGÜMBÜR, için fazla söze gerek yok. Atın dibidir. Bu kez 66’yla koşacak. O yıllardır bu durumlara alışkın. İzmir’li birçok yarışseverin de sevgilisi, Şirinyer’de 15 kez koştu, 13 birincilik, 2 ikincilik gibi süper bir istatistik gerçekleştirdi. Şampiyon her zamanki gibi yine ağır favorimdir. Gençliğinin ateşiyle TARIKHAN, rakip gördüğüm tek isimdir.

5.AYAK: Kısa Vade 6 Varyant koşusunda “My Royal Sun” gibi çok iyi bir atı geçerek göz dolduran AYTEMİZ’in Handikap 16 bu yarışta kazanması normal sonuç olur, koşunun da haklı favorisidir. Son startında 5’te 5 giden cazip İzmir altılımı sonda yatıran, ama bundaki en büyük faktör o kalabalık grupta binicisinin atı çok gerilerde bekletmesi ve tutturamaması olan ROYAL CAPUCINO ile zaman zaman ters yarışlar yapan AIRTOUCH ikilisi rakip önerilerimdir.

6.AYAK: Tırnağının ucunda olduğunu son dönemdeki yarışlarında buram buram haykıran PEDALİZA, son yarışını sermayeli kazanıp moral bulan, belli ki atı düzeltmişler vurguladığım ÇARÇIRA, mesafe tutan atlar FAIRY FAST ile AKOYA PEARL, ayırmadığım dört kısrak olup, seçim insiyatifi siz değerli okuyucularımızındır.
4,2,1,6,12,5 // 5,6,2 // 2,4,3,11,6 // 1,6 // 2,5,3 // 10,3,6,1

Haberin Devamı
YORUM YAZ