MENÜ

Ultra Maraton'un galibi Murat Kaya

Bu yıl 8.’si düzenlenen Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu’nu 5 saat 44 dakikalık derecesi ile İstanbul’dan katılan Murat Kaya, birinci olarak tamamladı.

Ultra Maraton'un galibi Murat Kaya

Türkiye’nin en uzun ve şartları en ağır ultra maraton koşularından biri olarak kabul edilen Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu’nun 2017 ayağı, ülke çapındaki birçok sporcunun katılımıyla başladı. Saat 06.00’da başlayan ve 12 saatte tamamlanması planlanan 8. Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü (EAE) Ultra Maratonu, Elbistan Kaymakamlığı’nın uhdesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenleniyor.

Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu’nun startı, sabah saat 06.00 itibariyle Elbistan çim sahadan verildi. Zorlu maratona katılan 28 sporcu, soğuk havaya aldırış etmeden 75 kilometrelik parkuru önde tamamlayabilmek için büyük mücadele verdi. Elbistan’dan Afşin ilçesine koşan sporcular, tekrar Elbistan ilçesine döndü. 75 kilometrelik parkur, Elbistan Kaymakamlığı bahçesinde kurulan finiş noktasında tamamlandı. Finiş noktasını ilk gören koşucu ise, eşiyle birlikte ultra maratona katılan Murat Kaya oldu. Kaya, 75 kilometreyi, 5 saat 55 dakikada koşarak büyük bir başarıya imza attı.

Yarışmanın tek yabancı sporcusu Svetlena Şepoliova Kaya ile koşuya başlayan ve 2014 yılındaki ultra maratonu da birinci olarak tamamlayan Murat Kaya da, “Birinci olmak mutluluk verici. Çok mutluyum. 2014’te de katılmıştım. Parkur, 140 kilometreydi. O zaman da birinci olmuştum. Hava koşmaktı güzeldi koşmak için. Saat 06.00’da start aldık. Parkur da güzeldi. Biraz yalnızlık çekiyor insan farklı olunca. Genel anlamda gönüllü arkadaşlarımız, jandarmalarımız ve polislerimiz çok iyi çıkardılar. Hepsine teşekkür ediyorum. Seneye de inşallah burada koşmayı düşünüyorum. Bu yarışa Elbistan halkı da destek veriyor. Onlara da teşekkür etmek lazım” ifadelerini kullandı.
8. Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu’nda dereceye giren ödülleri, düzenlenecek törenle verilecek.

İHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ